12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum Πολιτισμός, Φροντίδα και Θεραπεία

απο Cyclades Open

Οι εγγραφές για το Συνέδριο και τα Εργαστήρια άνοιξαν!

Από την Τετάρτη 7 έως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το British Council διοργανώνουν το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum με θέμα Πολιτισμός, Φροντίδα και Θεραπεία.

Το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου και ώρες 12.00-19.00 σε υβριδική μορφή, με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη/Πειραιώς 138, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα Live Streaming για όσες και όσους δεν μπορούν να βρίσκονται κοντά μας. Και για τις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Σχετικά με τη φυσική παρουσία, παρακαλώ σημειώστε ότι για να εξυπηρετήσουμε όσους περισσότερους ενδιαφερόμενους, η εγγραφή σας ισχύει, και η θέση σας κρατείτε για μια ώρα ύστερα από την έναρξη του Συνεδρίου.

Το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum θα επικεντρωθεί στη θεραπεία μέσω πολιτιστικών και δημιουργικών διεξόδων. Θα διερευνήσει πώς ο πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας – μουσεία και πολιτιστικοί οργανισμοί – μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη των κοινωνιών, των ιδρυμάτων και των ανθρωπίνων σχέσεων.

Στη δωδέκατη κατά σειρά διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου, επαγγελματίες από τον διεθνή μουσειακό και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες πολιτισμού, επαγγελματίες υγείας και ακαδημαϊκοί θα διερευνήσουν τα παραπάνω ζητήματα μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, και ώρες 10.00-18.00 το CoMuseum διοργανώνει μία σειρά από εργαστήρια και masterclasses με φυσική παρουσία και πάλι στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138, ενώ επιπλέον εργαστήρια θα διεξαχθούν μόνο διαδικτυακά. Τα εργαστήρια/masterclasses απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες μουσείων και του χώρου του πολιτισμού.

Δείτε τους ΟΜΙΛΗΤΕΣ που έχουν επιβεβαιώσει.

Δείτε τα Εργαστήρια.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η γλώσσα εργασίας για το Συνέδριο είναι Αγγλικά και Ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία καθώς και διερμηνεία στην ελληνική Νοηματική γλώσσα. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στην Αγγλική γλώσσα, εκτός από το εργαστήριο “Μουσειολογία και Νευροψυχολογία” που θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Οι εγγραφές για το Συνέδριο θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου ενώ για τα εργαστήρια και τα masterclasses μέχρι την 1η Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα του CoMuseum.

Aπαιτείται ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ εγγραφή για καθεμία από τις εκδηλώσεις: για το Συνέδριο στις 7 Δεκεμβρίου (είτε με φυσική παρουσία είτε με διαδικτυακή παρακολούθηση) καθώς και για κάθε εργαστήριο/masterclass στις 8 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και σε ΔΥΟ εργαστήρια, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη. Παραπάνω δηλώσεις δεν θα ληφθούν υπόψη.

Η είσοδος και η παρακολούθηση στο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum 2022 είναι δωρεάν.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη, την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Ελλάδα και το British Council, με τη συνεργασία της της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών, και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και, την υποστήριξη της MICROSOFT Hellas, του Επίσημου Χορηγού Φιλοξενίας του Μουσείου Μπενάκη Coco-Mat Hotels και του Επίσημου Χορηγού Αερομεταφορών του Μουσείου Μπενάκη AEGEAN.

Δείτε επίσης