“Τhat’s all Folks!” O αποχαιρετισμός του Διονύση Σιμόπουλου που ξεκίνησε το ταξίδι προς τ’ αστέρια

απο Cyclades Open

Ο επιφανής αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, αλλά ως το τέλος δεν έχασε το χιούμορ του. 

Αλλαγή στο προφίλ του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου που διατηρούσε στο facebook έγινε από τα παιδιά του με επιθυμία του ιδίου προ ημερών. Ο Διονύσης Σιμόπουλος ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας και άνθρωπος που τον χαρακτήριζε, εκτός από την ευγένεια, το ζωηρό χιούμορ.

Κι αυτός ήταν ο αποχαιρετισμός του έχοντας φύγει πλέον απ’ τη ζωή, μέσα από την cover photo του facebook. Οι τίτλοι τέλους των Looney Tunes.

«Ο μπαμπάς μας πριν δύο ημέρες μου ζήτησε να αλλάξω αυτό το cover photo. Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους. Έφυγε με χαμόγελο στα χείλη» γράφει το παιδί του στην ανάρτηση της φωτογραφίας εξωφύλλου.

Όπως ο ίδιος είχε πει:


Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα. Κάποια μέρα θα υπάρξουν άλλοι κόσμοι, γεμάτοι με άλλα όντα, αστράνθρωποι σαν εμάς, που θα γεννηθούν από τις στάχτες ενός, κάποιου άλλου, πεθαμένου άστρου. Ενός άστρου που σήμερα το λέμε Ήλιο.

Καλό ταξίδι στ’ άστρα!

Δείτε επίσης