Άδεια ειδικού σκοπού για γονείς μαθητών που νοσούν

Πώς θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο-Ρυθμίσεις και στον ιδιωτικό τομέα

απο Cyclades Open

Λύση σε ένα θέμα πρώτης γραμμής καλείται να δώσει η κυβέρνηση, καθώς τα self tests για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία έδειξαν περισσότερα από 25.000 κρούσματα κορονοϊού. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε χιλιάδες γονείς, που πρέπει να πάρουν άδεια για να μείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα προχωρήσει άμεσα σε σχετική ρύθμιση για την άδεια ειδικού σκοπού και τον τρόπο εφαρμογής της στο δημόσιο. Η φόρμουλα προβλέπει πως για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας, οι τρεις θα καλύπτονται από το δημόσιο και η μία από τον εργαζόμενο (από τις άδειες που δικαιούται).

Στόχος της ρύθμισης είναι να καλυφθούν  οι γονείς που έχουν παιδιά που νοσούν, προκειμένου να μην χρειάζεται να κλείσει ολόκληρο το σχολικό τμήμα για να πάρουν τη σχετική άδεια. Αλλά ακόμα και αν το σχολικό τμήμα είναι ανοιχτό – καθώς για να κλείσει θα πρέπει να νοσούν πάνω από τους μισούς μαθητές – να μπορούν οι ίδιοι να πάρουν τη συγκεκριμένη άδεια λόγω νόσησης  του παιδιού τους.

Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης