“Άδειασμα” της Ιεράς Συνόδου στον Μητροπολίτη Δωδώνης: Απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις

απο Cyclades Open

Την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου σύμφωνα με τις οποίες καμία γυναίκα δεν βιάζεται χωρίς να το θέλει.

Με την ανακοίνωση αυτή η Ιερά Σύνοδος κάνει καθαρή τη θέση της σχετικά με το ζήτημα των αμβλώσεων μετά από βιασμό, και όχι γενικότερα για τις αμβλώσεις, για τις οποίες η κεντρική της θέση είναι γνωστή, με την εκούσια έκτρωση να θεωρείται “φόνος”

“Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΪ) του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για την ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών.

Τονίζεται ότι ο Σεβασμιότατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές.

Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφής κακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιεροσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος”.

Πηγή: NEWS247

📸Max Muselmann/Unsplash

Δείτε επίσης