Αερολιμενάρχης Σύρου: «Δεν έμεινε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο»

Ρεπορτάζ του Syros Today

απο Cyclades Open

Σε καμία περίπτωση δεν έμεινε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σύρου, λόγω ασθενείας υπαλλήλων, δήλωσε στο syrostoday, η Αερολιμενάρχης, Βίκυ Πρέκα.

Η κα. Πρέκα σε επικοινωνία που είχε μαζί της το syrostoday, σχετικά με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή το αεροδρόμιο του νησιού βγήκε εκτός λειτουργίας το Σάββατο 12 Νοεμβρίου λόγω ασθενείας υπαλλήλων, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το αεροδρόμιο της Σύρου δεν έκλεισε, εμπορικές πτήσεις δεν ακυρώθηκαν, διότι δεν υπήρχαν και οι αεροδιακομιδές πραγματοποιήθηκαν με ασφάλεια, ενώ από χθες το βράδυ υπάληλος AFISO βρίσκεται στον Αερολιμένα και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά.

“Στον Κρατικό Αερολιμένα Σύρου υπηρετούν δύο υπάλληλοι κλάδου Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων (AFISO), με μετακίνηση. Έργο των υπαλλήλων του εν λόγω κλάδου είναι η παροχή στους Αεροπόρους όλων των απαραίτητων πληροφοριών ώστε να πραγματοποιηθεί μία πτήση.

Το Σάββατο 12/11/2022 και ώρα 11:15 εκδόθηκε Ειδοποίηση προς Αεροπόρους (NOTAM), σύμφωνα με την οποία ο Αερολιμένας διέκοπτε την παροχή Υπηρεσίας Πληροφοριών Πτήσεων εξαιτίας του γεγονότος ότι και οι δύο υπάλληλοι που ασκούν το έργο ασθένησαν με Covid.

Το Αεροδρόμιο δεν έκλεισε. Προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις δεν ακυρώθηκαν, διότι δεν υπήρχαν. Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ δεν ακυρώθηκαν, διότι υπάρχει διαδικασία σύμφωνα με την οποία ένα ελικόπτερο μπορεί να απογειωθεί και προσγειωθεί χωρίς τη συμβολή του Πύργου Ελέγχου. Συνεπώς δεν τέθηκε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από το βράδυ της Κυριακής 13/11/2022 υπάλληλος AFISO βρίσκεται στον Αερολιμένα και το Αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά”, δήλωσε η Αερολιμενάρχης Σύρου, κα. Βίκυ Πρέκα.

Δείτε επίσης