Αλέξης Γεωργούλης: Η πρώτη τοποθέτηση της καταγγέλλουσας – Αδικήματα βιασμού και πρόκληση σωματικής βλάβης

απο Cyclades Open

Για πρώτη φορά, μετά την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, η γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή, τοποθετήθηκε δημόσια. 

Σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας της Ελένης Χρονοπούλου στο Facebook, η καταγγελία της κατατέθηκε πριν από 3 χρόνια, και συγκεκριμένα στις αρχές του 2020. Όπως αναφέρει, αφορούσε στα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Όπως εξήγησε, «το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση». Η καταγγέλλουσα, στη συνέχεια, τόνισε ότι, η καταγγελία της έγινε «την επόμενη μέρα του συμβάντος» ενώ υπογράμμισε ότι, «η δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας». 

Τέλος, τόνισε ότι, η διαρροή του ονόματός της σε κάποια ΜΜΕ, έγινε χωρίς τη συναίνεσή της ενώ κατέληξε ότι, «δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή τη δυσάρεστη για μένα υπόθεση».

Η ανάρτηση της καταγγέλλουσας

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Η πρώτη τοποθέτηση Τσίπρα για την καταγγελία: «Σε θέματα έμφυλης βίας δεν υπάρχουν “ναι μεν, αλλά”»

Από το Λαύριο όπου βρίσκεται, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίηση της Ελένης Χρονοπούλου, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

«Χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη», είπε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως επισήμανε στη συνέχεια, «Αλλά για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πως να συμπεριφέρονται».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης