Ανασχηματισμός: Στις 11.30 οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

απο Cyclades Open

Ο κύβος ερρίφθη για τον ανασχηματισμό. Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης θα ανακοινώσει στις 11.30 τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Ως εκ τούτου, το σημερινό υπουργικό συμβούλιο αναβάλλεται, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr

Οι πληροφορίες για τις αλλαγές προσώπων

Τα τηλεφωνήματα σε υπουργούς και «γαλάζια» στελέχη έχουν πάρει «φωτιά» και η ονοματολογία δίνει και παίρνει. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το όνομα του Τάκη Θεοδωρικάκου ακούγεται για το υπουργείο Ανάπτυξης, στη θέση του Κώστα Σκρέκα. Η Νίκη Κεραμέως φαίνεται να μετακομίζει στο υπουργείο Εργασίας και ο Κώστας Τσιάρας να αναλαμβάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης οδεύει – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – ο Κώστας Γκιουλέκας. Κατά την ίδια πηγή ο Δημήτρης Καιρίδης φαίνεται να απομακρύνεται από το υπουργείο Μετανάστευσης.

Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό προσανατολισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει απορρίψει τα περί «δεξιάς στροφής» μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όλα δειχνουν ότι θα αξιοποιηθούν στελέχη από τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως αξιολογεί «αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά» ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του έστειλε μήνυμα κατά των «κρουσμάτων» αλαζονείας, τονίζοντας πως το «41% δεν υπάρχει πια».

Σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” το βασικό σχέδιο που εξετάζεται προβλέπει τα εξής:

  • Περαιτέρω ενίσχυση του Μεγάρου Μαξίμου, πιθανότατα με ένα ακόμα πρόσωπο
  • Αλλαγές τουλάχιστον τεσσάρων υπουργών, χωρίς να αποκλείεται να επιστρέφουν στο υπουργικό συμβούλιο πρόσωπα που και στο παρελθόν ήταν στην κυβέρνηση.
  • Ανανέωση σε επίπεδο υφυπουργών με αξιοποίηση «γαλάζιων» βουλευτών που έχουν δείξει πως είναι ιδιαίτερα μαχητικοί.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης