Άνδρος: Μονάδα Κομποστοποίησης στο Κόρθι – Τώρα κάνε και συ Κορθιανέ κομποστοποίηση!

απο Cyclades Open

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Θες να διαχειριστείς και εσύ τα υπολείμματα των τροφών σου;

Απόκτησε κλειδί.

Απευθύνσου στο Κ.Ε.Π (Παλαιό Δημαρχείο) του Όρμου Κορθίου, για  να προμηθευτείς την τσάντα κομποστοποίησης.

Η τσάντα περιέχει: το ειδικό κλειδί του πορτοκαλί κάδου, μαγνητάκι, καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο με τις απαραίτητες οδηγίες για την αποτελεσματικότερη διαλογή στην πηγή των υπολειμμάτων τροφίμων.

Ημέρες και ώρες επικοινωνίας Κ.Ε.Π Κορθίου:

Δευτέρα- Παρασκευή, 10.00- 14.00. Τηλ. επικοινωνίας: 2282360320.

Φρόντισε το περιβάλλον. Φρόντισε την Άνδρο.

Την ευκαιρία να παρατηρήσει την διαδικασία Κομποστοποίησης και ν’ ανταλλάξει τεχνογνωσία με τους Έλληνες είχε ο κ. Ahmad Alnoubani, μηχανικός και Τεχνικός Σύμβουλος του EDAMA, Ιορδανικού εταίρου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα SIRCLES, το οποίο υλοποιείται με συν-εταίρους το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Οργάνωση ΓΗ»  και τον Δήμο Άνδρου.

Ο κ. Alnoubani βρέθηκε στην Άνδρο στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2023. Στη διάρκεια του διημέρου συναντήθηκε με τους τοπικούς εταίρους του Προγράμματος, επισκέφθηκε τη Μονάδα Κομποστοποίησης στο Κόρθι, μελέτησε επί τόπου τις διαδικασίες και αντάλλαξε τεχνογνωσία, με στόχο τις βέλτιστες πρακτικές.

Ακόμη, μετέβη στο Δημαρχείο (Χώρα) και διεξάχθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η προοπτικής εξάπλωσης του Προγράμματος και σε έτερες περιοχές του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 30 Νοεμβρίου 2022 λειτουργεί η μονάδα Κομποστοποίησης στο Κόρθι, αποτελώντας υπόδειγμα διαχείρισης βιοαποβλήτων στη λογική της κυκλικής οικονομίας για μία νησιωτική περιοχή. Η μονάδα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος SIRCLES, στο οποίο εταίροι είναι –μεταξύ άλλων- το ΕΜΠ, η ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» και ο Δήμος Άνδρου.

,

Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου

Δείτε επίσης