Ανοιχτή επιστολή με αίτημα την διοικητική υποστήριξη της μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Νάξου

απο Cyclades Open

Σήμερα χρειάστηκε να επισκεφτώ το Γενικό Νοσοκομείο-ΚΥ Νάξου για εξετάσεις της μητέρας μου. Κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί αντιλαμβάνομαι την ανάγκη το νοσοκομείο να εξοπλιστεί πλήρως και να έχει το απαραίτητο προσωπικό. Πρόκειται για έναν μεγάλο δήμο που εξυπηρετεί τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, την Αμοργό, αλλά και την Πάρο, ειδικά όσον αφορά τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας, καθώς το Νοσοκομείο διαθέτει μονάδα τεχνητού νεφρού που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή με πολλά προβλήματα, όσον αφορά την οικονομία. Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας και διευκόλυνσης, όπως και κάθε επισκέπτης θα πρέπει απρόσκοπτα να έχει πρόσβαση στην θεραπεία. Το “τέρας της γραφειοκρατίας” όμως συνεχίζει να ταλαιπωρεί κάθε εμπλεκόμενο, όπως διαπιστώνει κανείς στην ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο συμπολίτης μας Δημήτρης Μανδηλαράς προς την διοίκηση του Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου με θέμα: “Διοικητική υποστήριξη της μονάδας τεχνητού νεφρού”

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Υγείας (Νοσοκομείο Νάξου)

Θέμα: Διοικητική υποστήριξη της μονάδας τεχνητού νεφρού

Είμαι αιμοκαθαρόμενος στη μονάδα τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας. Να μου επιτρέψετε να σας θέσω ένα θέμα που χωρίς να είναι από τα σημαντικότερα εμένα με απασχολεί όπως νομίζω και άλλους που κάνουν συνεδρίες στη Μονάδα.

Η πολιτεία έχει μεριμνήσει και μας καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς ανάλογα την απόσταση που διανύει κάθε ασθενής από την κατοικία του μέχρι την μονάδα Τ.Ν. Κάθε μήνα παίρνουμε τα οδοιπορικά του προηγούμενου μήνα. Βρισκόμαστε στο τέλος Σεπτεμβρίου και δεν έχουμε πάρει τα οδοιπορικά του Ιουλίου και του Αυγούστου. Αιτία είναι πως ο υπεύθυνος νεφρολόγος της μονάδας είναι επιφορτισμένος με την συγκέντρωση των δικαιολογητικών. Σας υπενθυμίζω πως η μονάδα ξεκίνησε με δύο νεφρολόγους και σήμερα είναι μόνο ο εξαίρετος επιστήμονας κύριος Μιχάλης Τζανακάκης.

Παρακαλώ όπως φροντίσετε να του παρέχετε διοικητική υποστήριξη (ειδική γραμματεία) για να απαλλαγεί από εργασίες που τον αποσπούν από το σημαντικό έργο περίθαλψης.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Αικατερίνη Σφυρόερα που πρόσφερε το ποσό 20.000€ για να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος αναμονής για τους ασθενείς της μονάδας τεχνητού νεφρού. Για εμάς είναι σημαντικό γιατί ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο είμαστε εκτεθειμένοι στο κρύο ώσπου να ετοιμαστεί η μονάδα. Επίσης στη διαμόρφωση του χώρου είναι απαραίτητη η δημιουργία τουαλέτας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς μας τον νεφρολόγο κύριο Τζανακάκη και τον παθολόγο κύριο Λαλαπάνου που με επιμέλεια μας περιθάλπουν, όπως και τις νοσοκόμες που με επαγγελματισμό μας φροντίζουν.

Κόρωνος, 25-09-2022

Δημήτρης Α. Μανδηλαράς

Αυτονόητο; Σίγουρα ναι. Γι’ αυτό και ζητούμενο.

Η επιστολή όπως δημοσιεύτηκε στην σελίδα “Αγαπάμε το Νοσοκομείο Νάξου” στο facebook από τον Νίκο Λεβογιάννη

Δείτε επίσης