Αντιμέτωπη με πανεθνική απεργία εναέριας κυκλοφορίας η Ιταλία

απο Cyclades Open

Οι συνδικαλισμένοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τετράωρη απεργία σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας, το χρονικό διάστημα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της 17ης Ιουλίου. Η εργατική δράση θα επηρεάσει τα κέντρα ελέγχου του Μιλάνου, της Ρώμης, του Μπρίντιζι και της περιοχής της Πάντοβα, καθώς και τα αεροδρόμια της Μπολόνια (BLQ), της Λαμέτσια Τέρμε (SUF), της Νάπολη (NAP), της Περούτζια (PEG), της Πεσκάρα (PSR), του Μπρίντιζι (BDS), του Τσιαμπίνο (CIA) και του Τορίνο Caselle (TRN). Εάν η στάση εργασίας πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, θα οδηγήσει πιθανότατα σε σημαντικούς περιορισμούς στην εναέρια κυκλοφορία, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Ωστόσο, η απεργία πιθανότατα δεν θα είναι παραλυτική, καθώς η ιταλική νομοθεσία επιβάλλει ελάχιστα επίπεδα βασικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των εργατικών κινητοποιήσεων.

Οι διαταραχές θα μπορούσαν να παραταθούν για αρκετές ώρες πέραν της προγραμματισμένης ώρας λήξης της απεργίας, καθώς το προσωπικό αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του θα αντιμετωπίσει τυχόν καθυστερήσεις πτήσεων.

Οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση για πτήση μέσω ιταλικών αεροδρομίων τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες για να επιβεβαιώσουν την κατάσταση της πτήσης τους. Ενώ, θα πρέπει να φτάνουν στο αεροδρόμιο νωρίς για να αποφύγουν την εκχώρηση της θέσης τους σε επιβάτη που βρίσκεται σε αναμονή.

Σταματημό δεν έχουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις αερομεταφορές, καθώς μόλις χθες οι Βέλγοι πιλότοι της Ryanair ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου, που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ακυρώσεις πτήσεων. Οι Βέλγοι πιλότοι του low cost αερομεταφορέα ακολουθούν τους Γάλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι, επίσης, έχουν προκηρύξει απεργία.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις έχει προχωρήσει και το προσωπικό καμπίνας της Ryanair στην Ισπανία, αρχικά από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, ενώ θα απεργήσει εκ νέου τα διαστήματα 12-15, 18-21 και 25-28 Ιουλίου στα 10 ισπανικά αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται η εταιρία.

“Ρολά” έχουν κατεβάσει και οι πιλότοι της SAS, επηρεάζοντας τον επαναπατρισμό εκατοντάδων Σκανδιναβών ταξιδιωτών.

Πηγή: Χρήμα&Τουρισμός

Δείτε επίσης