Αντίστροφη μέτρηση για το debate των πολιτικών αρχηγών: Η θεματολογία, η στρατηγική και τα μέτρα ασφαλείας

απο Cyclades Open

Στις 21.00 το βράδυ οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα πάρουν θέσεις στο στούντιο της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου θα «ανακριθούν» από τους έξι δημοσιογράφους

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το debate των πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί σήμερα, οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τηλεμαχία που είχε γίνει σε επίπεδο εθνικών εκλογών. Στις 21.00 το βράδυ οι έξι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα πάρουν θέσεις στο στούντιο της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου θα «ανακριθούν» από τους δημοσιογράφους των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

Το δημοσιογραφικό πάνελ συνθέτουν συγκεκριμένα οι: Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Γιώργος Παπαδάκης (Αnt1), Ράνια Τζίμα (Mega), Παναγιώτης Στάθης (Open), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Μάρα Ζαχαρέα (Star). Σε ρόλο συντονιστή θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς.

Οι θεματικές ενότητες

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι οι εξής: 1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2. Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, 3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια, 4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος, 5. Περιβάλλον και Ενέργεια και 6. Νέα Γενιά.

Οι χρονικοί περιορισμοί

Κάθε δημοσιογραφική ερώτηση θα διαρκεί 30 δευτερόλεπτα. Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να είναι διάρκειας μάξιμουμ 1,5 λεπτού ή 45 δευτερολέπτων σε περίπτωση διευκρινιστικής ερώτησης.

26 κάμερες και drone

Για το debate έχουν επιστρατευθεί 26 τηλεοπτικές κάμερες, που θα βρίσκονται έξω και μέσα στο Ραδιομέγαρο. Ειδικότερα, η τηλεμαχία, θα καλυφθεί από εννέα κάμερες, που θα έχουν στηθεί στο τηλεοπτικό πλατό. Άλλες εννέα κάμερες θα βρίσκονται στο βαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου, ώστε να καλύψουν τις προσελεύσεις των πολιτικών και των επιτελείων τους, ενώ για τους ίδιους λόγους έχει επιστρατευθεί κι ένα drone.

Επίσης, κάθε πολιτικό αρχηγό θα συνοδεύει μια κάμερα μέχρι να μπει στο στούντιο, ενώ θα υπάρχουν και ακόμα δύο, που θα καταγράφουν τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της αυριανής βραδιάς.

Τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς επίσης και από άλλους ενημερωτικούς σταθμούς, θα βρίσκονται από το απόγευμα της Τετάρτης στο Ραδιομέγαρο, για να καταγράψουν το πολιτικό γεγονός. Για τον σκοπό αυτό, θα στηθεί ειδική εξέδρα για τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερ.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα φτάσουν στο Ραδιομέγαρο γύρω στις 8 το βράδυ. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, ενώ θα υπάρχουν έλεγχοι στην πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους. Οι αρχηγοί των κομμάτων, όπως και τα επιτελεία τους, πριν μπουν στο στούντιο θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ.

Η διάταξη

Σε ό,τι αφορά τη διάταξή τους στο στούντιο, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Απέναντί τους θα καθίσουν, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι.

Πηγή: naftemporiki.gr

📸Το στούντιο του ΕΡΤNEWS — Φωτ.: ΕΡΤ

Δείτε επίσης