Άβυσσος ο κοριός του ανθρώπου…

Χαρίλαος Ρούσσος

απο Cyclades Open

-Μεγάλος καυγάς έγινε με την ξινή σήμερα. «Θα γράψεις» μου λέει… «βαριέμαι» της λέω, ε και δεν πρόλαβε να πει κάτι άλλο, γίναμε μαλλιοκούβαρα, ούτε η Λουκία δεν μπορούσε να μας χωρίσει.

Εννοείται κέρδισα, γι’ αυτό γράφω, γιατί πάνω απ’ όλα και πάνω απ’ την ξινή είμαι ανώτερος ως γάτος.

Δηλαδή, τί να γράψω μωρέ με τα χάλια σας; Δεν φτάνει που τα έχετε, θέλετε να τα διαβάζετε κιόλας;

Ρε μπελάς!

-Δε φτάνει που σας έχουν κατακλέψει, τώρα υποκλέπτονται και μεταξύ τους για να σας κλέβουν καλύτερα, υποθέτω. Ε, λογικό, τι να βγάλουν από μια στημένη λεμονόκουπα όπως είστε εσείς, ενώ μεταξύ τους υπάρχει ζουμί και αλατοπίπερο.

Και βαρεμάρα.

Ξέρεις τι είναι κάθε τρεις και λίγο, να σου χαλάνε το 3ημερο γιατί όλο και κάτι σημαντικό προκύπτει;

Μια το ένα, μια το άλλο, κανείς δεν ενημερώνει στην ώρα του, βάζεις εκεί έναν κοριό να παρακολουθεί τις εξελίξεις να πάει στο διάγαλο και ενημερώνεσαι από μόνος σου. Έτσι, ξέρεις την ατζέντα πριν γραφτεί καν, ξέρεις παραδείγματος γάτιν αν γέμισε η Αγενεία με 30 ευρώ το καλάθι του μηκοκυριού,  αν πέτυχαν οι ανταύγειες της Μαγρέβας κι αν το μποξεράκι του Σαχταρμά έχει πάνω του καρδούλες ή τον Taz κι αν οι μπάμιες θα μαγειρευτούν πολύ φέτος.

Κάτι σαν την μαντάμ Ζαϊρα (θα ‘ρθω να σε υποκλέψω κάποια βραδιά) δηλαδή, αλλά στο πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο και στο πιο παράνομο και χολιγουντιανό.

Αφήνω που έχει βρεθεί η λύση αντιμετώπισής του, απ’ την ώρα που έγινε γνωστό το θέμα απ’ αυτόν τον Βαξκεβάνη, Βαξκεβγάνη κάπως έτσι. Μαζεύτηκε σου λέει το επιτρελικό κράτος-ο πρωθυποκούλης δηλαδή κι ένας καθρέφτης-και μετά από πολύ κόπο, σκέφτηκε να βάλει αμπούλα στο σύστημα για να καθαρίσει απ’ τους κοριούς. Πως μου βάζει εμένα η ξινή εκεί που κοιμάμαι και γίνεται χαμός; Αυτό ακριβώς, χωρίς τον χαμό.

«Και τώρα;» με ρωτάει ο Ζήκος.

Ε, τώρα….τι τώρα, ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι, που ήτανε μεν, αλλά είπανε δεν ήτανε, τελικά όμως μέτρησε περισσότερο ως τέτοιο σε άλλο «γήπεδο», η μπάλα πάει στην εξέδρα, η εξέδρα την πετάει στο γήπεδο, το μπρουφάν ενός παίκτη, δεν τον ξέρεις, ήταν μάρκα, η μπάλα πάλι στην εξέδρα, η εξέδρα την πετάει ξανά στο γήπεδο, ο πρωθυποκούλης θα νομιμοποιήσει τον παράνομο κοριό για να παρακολουθούν όλοι όλους με την ησυχία τους, χωρίς φόβο αμπούλας, η μπάλα πάλι στην εξέδρα, εξέδρα την πετάει στο γήπεδο, την μπάλα έχει ο Επίδομας, Επίδομας… Επίδομας πάντα δίνει στον Σύνταξη, Σύνταξης στον Υδρογονάνθρακα, πάλι Σύνταξης ,κάνει το ένα- δυο με τον ΔΕΗ, ΔΕΗΣ χάνει την μπάλα, που του την υποκλέπτει εκ νέου ο Πρεντατόρης, όμως την ξαναβρίσκει ο Χαρβαλιάς…Χαρβαλιάς έχει την μπάλα, Χαρβαλιάς τρέχει μπαίνει στη μεγάλη περιοχή των υποκλοπών δίνει στον Νένδια, Νένδιας σουτάρει και έχουμε NON PAPER κυρίες και κύριοι!

Αυτό ακριβώς, τίποτ’ άλλο.

“Και ήτανε πέναλτι κύλιε Χαλίλαε;” Με ρωτάει το λουκιόπαιδο

Ο ορισμός του πέναλτι γατάκι μου, τι λέμε τόση ώρα; Αλλά όπως πάντα όταν γίνεται τέτοιο επιτρελικό παιχνίδι, μπορεί να ήταν και κόρνερ…από πλεονεχτική θέση, αλλά πέναλτι σίγουρα!

Μεγάλο αμάρτημα η πλεονεξία, βέεεεβαια! Γιατί τι είναι το πέναλτι; Μια τιμωρία που εκτελείται από …κοντινή απόσταση.

Θνιχτιρρρ…

-Να σταματήσω να λέω τέτοια όμως, γιατί ο κόσμος είναι διχασμένος. Έτσι γίνεται όταν κάποιος θέλει να καλύψει την ανεπάρκεια, την γελοιότητα ή την κούτσο-κι-έλα του. Το ρίχνει στους διχασμούς, το έχουμε ζήσει και σε τροπικό επίπεδο εμείς και ξέρουμε. Ενώ όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε ενωμένοι, ώστε να κάνουν κι αυτή τη δουλειά τους με την ησυχία τους. Να μην διχάζεστε, να είστε αγαπημένοι.

Σε άλλα νέα περιμένω με αγωνία τον απολογισμό τετριγμένων του δήμου. Λογικά σε τρία λεπτά θα έχει τελειώσει ο απολογισμός και θα μετράμε κολωνάκια. Σύμφωνα με γατικές τρολοφορίες μέσα στα τερτιγμένα θα καταλογιστεί και η Λαγκούνα, ως ένα αφηρημένο έργο στα όρια του μετραφυστικού, αφού ό,τι έγινε εκεί έγινε μόνο του, χωρίς την επέμβαση κανενός! Θαύμα, θαύμα!

Είμαι σίγουρος πως στο τέλος της εκδήλωσης όλα θα είναι τέλεια καμωμένα, σε μεγάλη ποσότητα και θα αλληλοσυγχαίρονται οι τετριγμένοι μεταξύ τους. Μετά -λογικά -θα έχει μπουφέ με καναπεδάκια και κρεμ μπρουϊλέ, καλή σας όρεξη και ν’ αφήσετε ήσυχους του γλάρους και την σούπα, τους φτάνει το «ντάρι-ντάρι» που τους έχετε φορτώσει, λίγη κατανόηση πχια!

-Κάπου εδώ έλαβε τέλος η υποχρέωση που νόμιζε πως της έχω η ξινή. Θα επανέλθω γατίτερος όταν και εάν θελήσω, ξηγημένα πράγματα. Πάω να πλυθώ και να κοιμηθώ γιατί έχω κοιμηθεί μόνο 15 ώρες σήμερα και μου λείπει ύπνος…ασε που ξενερώνει Δευτέρα που είναι χάλια μέρα, μπλιαχθ!

Κοτλέ διαγωνίως

Χαρίλαος

Υ.Γ.

Βάλτε κανένα ένσημο, τιμής χένεκεν, στον Χατζηβράκη, τόσες προσπάθειες κάνει να ταυτιστεί με τις απορυθμίσεις της ζωής σας, δεν το λυπάστε καθόλου; Άκαρδοι!

Δείτε επίσης