Αυστρία: Γιατί το παραμυθένιο χωριό Χάλστατ ύψωσε φράχτη ώστε να εμποδίζει τους τουρίστες

απο Cyclades Open

Στο Χάλστατ, που μοιάζει βγαλμένο από την ταινία Frozen, τοποθετήθηκε ένας ξύλινος φράχτης, προκειμένου να συρρέουν λιγότεροι τουρίστες και να ησυχάσουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τον θόρυβο.

Το αυστριακό χωριό Χάλστατ, ο αγαπημένος προορισμός πολλών τουριστών λόγω της εκπληκτικής ομοιότητάς του με το βασίλειο Αρεντέλα στην ταινία κινουμένων σχεδίων Frozen, τοποθέτησε έναν ξύλινο φράχτη για να κρύψει τη θέα προς τις Άλπεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κοσμοσυρροή.

«Αντιδράσαμε μετά τις καταγγελίες των κατοίκων» της κοινότητας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αρμόδιος του δήμου, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του. Οι εργασίες έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Με τα παραδοσιακά, γραφικά σπίτια του σκαρφαλωμένα στην απόκρημνη όχθη, πλάι σε μια λίμνη με κρυστάλλινα νερά, και το βέλος της εκκλησίας του να υψώνεται στον ουρανό, το Χάλστατ δεχόταν σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο πριν από την πανδημία της Covid-19. Το Χάλστατ έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας από την Unesco και φέρεται ότι ενέπνευσε επίσης το βασίλειο της Αραντέλας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο φράχτης τοποθετήθηκε με την ελπίδα ότι οι τουρίστες δεν θα συρρέουν πλέον σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία για να τραβήξουν σέλφι – και να ησυχάσουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τον θόρυβο.

Πληροφορίες News247

📸Julius_Silver/Pixabay

Δείτε επίσης