Αυτοψία του ΑΝΤ1 στις παραλίες της Νάξου

απο Cyclades Open

Στη Νάξο βρέθηκε χθες (26/06) ο ΑΝΤ1 προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για την παραλίες με έμφαση σ’ αυτές που ονομάζονται, σύμφωνα με το νέο νόμο “απάτητες”.

Ο Τάσος Τέλλογλου μαζί με την Ελένη Μάνου στην κάμερα επισκέφτηκαν τις παραλίες στον Αγ. Προκόπιο, Αγ. Άννα και Πλάκα, ενώ παράλληλα αποτύπωσαν την κατάσταση που επικρατεί στην…”απάτητη” παραλία του Αλυκού, στον Αι Γιώργη, όπου αυτοκινούμενα, βαν, αλλά και συμβατικά αυτοκίνητα σταθμεύουν επί της παραλίας και μέσα στο κεδροδάσος.

Δείτε το θέμα όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Ρίτσα Μπιζόγλη, χθες (26/06) από το 37:45 πατώντας το σύνδεσμο ΕΔΩ

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 και στον Τάσο Τέλλογλου μίλησαν η Ελένη Ανδριανοπούλου από το Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς.


Οι απάτητες παραλίες και το πατημένο γκάζι του τουρισμού

Η κατάσταση στους ντόπιους είναι γνώριμη, ήδη από την άνοιξη, όσο γνώριμη είναι και η αδιαφορία της πολιτείας για την προστασία των περιοχών Natura με την έλλειψη κατάλληλης περίφραξης και σήμανσης για τους επισκέπτες. Η έλλειψη κουλτούρας προστασίας της φύσης από τη μια και οράματος των Αρχών-και όχι μόνο των τοπικών που θα έπρεπε να πρωτοστατούν-μακροπρόθεσμα φέρνει ολέθρια αποτελέσματα κι εκεί ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα: ‘Ο,τι δεν βλέπουμε άμεσα ως καταστροφή είναι σαν να μην υπάρχει.

Η διάβρωση έχει ήδη ξεκινήσει να “τρώει” την παραλία, ωστόσο φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο το ξήλωμα μιας αμμοθίνης στο γειτονικό Πυργάκι για να διαπλατυνθεί ο δρόμος, από μια ολιστική προσέγγιση στη διαφύλαξη των παραλιών, είτε βρίσκονται στο δίκτυο προστασίας Natura, είτε εκτός.

Την ίδια ώρα νερό στο μύλο της “ανάπτυξης”-και όχι της προστασίας- για την περιοχή δίνουν και οι φήμες που τροφοδοτούν τον αθηναϊκό τύπο με δημοσιεύματα για τον μεγιστάνα της Amazon που “ερωτεύτηκε” τη Νάξο και ενδιαφέρεται για επενδύσεις στη χερσόνησο του Αλυκού. Πριν τον Μπέζος το Αλυκό -επί χούντας- είχαν ερωτευτεί κι άλλοι. “Καρπός” του “έρωτα” τους είναι τα χαλάσματα που βλέπουμε στο Αλυκό και που η απομάκρυνσή τους θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβρη, όπως λέγεται.

Όμως, όπως λέει κι ένα παλιό τραγούδι κάποιου καταστροφικού έρωτα “είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια/ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια, κομμάτια”.

Ε.Π.

Διαβάστε ακόμα:


Δείτε επίσης