Χωρίς εξεταστικό κέντρο οι Κυκλάδες για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ του Μαρτίου

απο Cyclades Open

Το θέμα “νησιωτικότητα” και πως αυτή γίνεται αντιληπτή από την κεντρική διοίκηση είναι ένα θέμα που απασχολεί-καθώς φαίνεται-μονάχα όσους επιμένουν να ζουν, να εργάζονται ή να επιστρέφουν για να ζήσουν στα νησιά. Τα νησιά, όπως οι Κυκλάδες θεωρούνται, ως επί το πλείστον, θερινοί προορισμοί που ναι μεν συνεισφέρουν τα μέγιστα στο ΑΕΠ της χώρας λόγω τουρισμού, αλλά μπορούν άνετα να ξεχαστούν την υπόλοιπη περίοδο, θαρρείς και όσοι ζούμε σ’ αυτά πέφτουμε σε χειμερία νάρκη και επιστρέφουμε σε …δρώσα κατάσταση την άνοιξη!

Για όλα υπάρχει δυσκολία, γιατί απ’ την ηπειρωτική χώρα μας χωρίζει θάλασσα. Συγκοινωνίες, σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα, υγεία, παιδεία, όλα υπάγονται στο κεφάλαιο “νησιωτικότητα” που πολλοί την αγαπούν, μα ελάχιστοι κατανοούν τι σημαίνει, ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της και όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον και τα κόστη μεταφοράς, ποιες οι επιπλέον δυσκολίες της.

Καθώς φαίνεται απ’ τον χορό των προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο ΑΣΕΠ και ο σχετικός διαγωνισμός που θα λάβει χώρα στις 4 Μαρτίου. Πανελλήνιος ο διαγωνισμός, αλλά εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες δεν υπάρχει για όσους επιθυμούν να διαγωνιστούν! Οι Κυκλαδίτες/διτισσες θα πρέπει να πάνε στο κοντινότερο απ’ τα 43 εξεταστικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της χώρας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται σε επιπλέον έξοδα.

Έτσι δημιουργήθηκε συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας με αποδέκτη το υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:

Στις 4 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, για τον οποίο έχουν ήδη αιτηθεί να συμμετέχουν 108.229 υποψήφιοι και έχουν ανοίξει 43 εξεταστικά κέντρα σε περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Για τις Κυκλάδες δεν έχει προβλεφθεί κάποιο εξεταστικό κέντρο, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να υποχρεωθούμε να μεταβούμε σε κάποιο άλλο εξεταστικό κέντρο στον Πειραιά ή τη Θεσσαλονίκη και να επωμιστούμε το βάρος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και της διαμονής.

Το γεγονός αυτό είναι αποτρεπτικό για τη συμμετοχή υποψηφίων, καθώς το κόστος είναι δυσβάσταχτο, από τη στιγμή που δεν είναι χρηματοδοτούμενη η μετακίνηση και η διαμονή. Επιπλέον, όσοι/ες υποψήφιοι/ες έχουν παιδιά, ιδιαίτερα οι περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών, θα πρέπει να βρουν κάποια λύση για το που θα αφήσουν τα παιδιά τους, για να ταξιδέψουν προς το εξεταστικό κέντρο.

Οι υπογράφοντες και υπογράφουσες το παρόν κείμενο ζητούμε από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ να αποκατασταθεί η αδικία, που θα μας στερήσει το δικαίωμα να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό παρά την προετοιμασία μας –μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία- και να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να ανακοινώσουν κάποιο εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες, καθώς έτσι η μετακίνηση θα είναι σαφώς οικονομικότερη, αφού θα πραγματοποιηθεί μέσω της ενδοκυκλαδικής γραμμής, ενώ μπορεί να μην χρειαστεί διαμονή, για αρκετούς/ες από τους/ις υποψήφιους/ες.

Για την συλλογή υπογραφών ο σύνδεσμος εδώ

Δείτε επίσης