Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση με συνθήματα και “σόου” από οπαδούς του Κασιδιάρη-Στις 7/10 η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Αντωνία Ξυνού | News247

απο Cyclades Open

Ένταση στο ακροατήριο σημειώθηκε ανάμεσα σε υποστηρικτές της υπεράσπισης -όπου υπήρξαν και ναζιστικοί χαιρετισμοί της Χρυσής Αυγής- και στη πλευρά φίλων του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα.

Μόλις διακόπηκε η δίκη για διαβούλευση επί δικονομικών ζητημάτων, συγκεντρωμένοι «φίλοι» του Κασιδιάρη και του Ιω. Λαγού που είναι παρόντες στη δίκη φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Η πλευρά Φύσσα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την άλλη μεριά και τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση με συνθήματα και
 EUROKINISSI

Από την αρχή της 4ης συνεδρίασης του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Κάτω από τα φλας των οπαδών τους, οδηγήθηκαν στο εδώλιο οι Ιω. Λαγος, Ηλ. Κασιδιάρης, που κρατούνται, ενώ στην ακροαματική διαδικασία έδωσε το παρόν και ο Στ. Μπούκουρας.

Με την έναρξη της διαδικασίας, στην οποία είναι παρούσα η Μάγδα Φύσσα μαζί με φίλους και συγγενείς, η υπεράσπιση του Νικ. Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαϊου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

Η τοποθέτηση του συνηγόρου του Ιω. Λαγού, Κ. Πλεύρη κάνοντας λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προκάλεσε την αντίδραση της πρόεδρου. Ο υπερασπιστής αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Ιω. Λαγος είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Αφού η πρόεδρος δήλωσε «δεν είμαστε Βουλή, κύριε», η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, με την πολιτική αγωγή να κάνει λόγο για αγόρευση εντυπώσεων χωρίς αναφορά σε δικονομικές διατάξεις.

Χωρίς μικρόφωνα η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Άγνωστο παραμένει το πως θα καταθέσει στην επόμενη δικάσιμο -7 Οκτωβρίου- η Μάγδα Φύσσα, αφού η συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ολοκληρώθηκε δίχως να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μεγάρου του Εφετείου η οποία είναι μεγάλης χωρητικότητας και όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν λειτουργεί η απαραίτητη μικροφωνική εγκατάσταση προκειμένου να μπορέσουν οι παράγοντες να μπορούν να ακούνε τα όσα κατατίθενται στο ακροατήριο. Το ζήτημα έχει τεθεί στη Διοίκηση του Εφετείου, όπου παρέπεμψε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, η οποία κατά πληροφορίες, δήλωσε αδυναμία επισκευής του προβλήματος, θεωρώντας δεδομένη την περαιτέρω ταλαιπωρία όσων συμμετέχουν στην επίμαχη δίκη.

Νωρίτερα, η υποστήριξη της κατηγορίας δια στόματος του Θ. Καμπαγιάννη, έθεσε ζήτημα δημοσιότητας της δίκης, ενημερώνοντας το δικαστήριο ότι υπάρχουν καταγγελίες πολιτών ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι απαραίτητες θέσεις.

Παράλληλα, η ένσταση ακυρότητας της κλήσης του Νικ. Μιχαλοκιάκου απορρίφθηκε από το δικαστήριο ομόφωνα. Ο πρώην ηγέτης της Χρυσής Αυγής μέσω των συνηγόρων του υποστήριξε ότι η κλήτευση του επιδόθηκε σε χρόνο όπου ο ίδιος βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω κορωνοιου και δεν θα μπορούσε να την παραλάβει.

Πηγή: NEWS247/Αντωνία Ξυνού

Φωτογραφίες: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Δείτε επίσης