Δίκη Χρυσής Αυγής-Μελαχροινόπουλος: Ο Ρουπακιάς «ήρθε για να τον μαχαιρώσει»…

απο Cyclades Open

Τα όσα έζησε δίπλα στον Παύλο Φύσσα, την ώρα της δολοφονίας του, περιέγραψε στο δικαστήριο ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, φίλος του δολοφονημένου μουσικού από χρυσαυγίτες.

Ο μάρτυρας μίλησε για μια «οργανωμένη επίθεση» η οποία εκτελέστηκε «στοχευμένα» από το τάγμα εφόδου στο Κερατσίνιν το 2013, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι επιτιθέμενοι «περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει»

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο οποίος το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου είχε κι αυτός δεχθεί χτυπήματα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην προσπάθεια του να ξεφύγει από την επίθεση του.

Ο Παύλος Φύσσας ήταν αυτός που υπέδειξε τον Γ. Ρουπακιά στις αρχές ισχυρίστηκε ο φίλος του στη δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό. «O Παύλος το έκανε αυτός. Μαζεύτηκε κόσμος. Ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε το σφυγμό του Παύλου και ζήτησε αμέσως ασθενοφόρο. Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε» είπε ο μάρτυρας.

Καταθέτοντας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναφέρθηκε σε όσα έζησε, στην παρουσία του Γ. Ρουπακιά στην οδό Π. Τσαλδάρη όπου και έλαβε χώρα η δολοφονία αλλά και στις απειλές που δεχόταν ο ίδιος ακόμη και 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία. «Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα» επεσήμανε.

Παράλληλα, περιέγραψε πως ο Ρουπακιάς ήταν αυτός που ήρθε με το τελευταίο αμάξι, μέσα στο οποίο υπήρχε και κάποιος συνεπιβάτης τον που δεν μπορεί ωστόσο να αναγνωρίσει. «Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα» κατέθεσε, προσθέτοντας πως οι επιτιθέμενοι πλησίαζαν πέντε -πέντε τον Π. Φύσσα. «Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά».

Ερωτήσεις-απαντήσεις 

(24/10/2022)

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.

Περιγράφοντας αναλυτικότερα τις κινήσεις του Γ. Ρουπακιά, ανέφερε: «Είδα να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι. Και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο».

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιας μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει «παιδιά όχι και μαχαίρια». Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Όπως εξήγησε ο Δημ. Μελαχροινόπουλος, κατά την παραμονή της παρέας του Π. Φύσσα στην καφετέρια Κοράλλι, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο. «Στο Κοράλλι δεν είδα κάτι συγκεκριμένο δύο άτομα που φορούσαν μαύρη μπλούζα ανάποδα και παντελόνι παραλλαγής. Δεν τους ήξερα αυτούς» είπε.

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά.

Ενόχληση της Μάγδας Φύσσα

Την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα προκάλεσαν οι ερωτήσεις που επικεντρώθηκαν στο περιεχόμενο των τραγουδιών του Παύλου Φύσσα από πλευράς του συνηγόρου του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, Νίκου Ρουσόπουλου.

«Τελικά για να καταλάβουμε, για τους στίχους του τον σκοτώσατε; Θα ρωτήσετε κάτι που να έχει σχέση με τη δίκη;» είπε η κ. Φύσα με την πρόεδρο να προειδοποιεί ότι θα ζητήσει την απομάκρυνσή της. «Ποιον δικάζετε τελικά;» διερωτήθηκε η Μάγδα Φύσσα και αποχώρησε από την αίθουσα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης