Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτουν μάρτυρες για το περιστατικό στο θέατρο Μουσούρη

απο Cyclades Open

Με την κατάθεση της φίλης της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία όχι μόνο κατέθεσε όσα της εκμυστηρεύθηκε για την επίθεση που φέρεται να δέχθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά αργότερα συνεργάστηκε με τον κατηγορούμενο, συνεχίζει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η μάρτυρας και ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στην προσωπικότητα του Π. Φιλιππίδη, όσο και στην εικόνα της καταγγέλλουσας λίγο μετά το ραντεβού που είχε με τον κατηγορούμενο στο θέατρο Μουσούρη το 2010. Ήδη έχει δεχθεί τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ενώ αναμένεται να συνεχίσει η εξέταση της από τους συνηγόρους της υπεράσπισης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάθεση του πατέρα της ίδιας καταγγέλλουσας.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η γυναίκα μίλησε για έναν «ιδιαίτερα δυνατό άνθρωπο» στο χώρο του θεάτρου και παράλληλα αναφέρθηκε σε φήμες που κυκλοφορούσαν, σύμφωνα με τις οποίες προσέγγιζε σεξουαλικά συναδέλφους ενώ υπήρξε και κακοποιητικός απέναντι σε εργαζόμενους.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε να εργαστεί σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου μαζί με τον Π. Φιλιππίδη. «Όταν έγινε η πρόταση ότι θα ήταν ο Φιλιππίδης ταράχτηκα γιατί είχα ακούσει για εξωσυζυγικές σχέσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές στα καμαρίνια με συναδέλφους. Με καθησύχασαν οι συνάδελφοι γιατί θα υπήρχε κόσμος πάντα εκεί και γιατί δεν θα ήταν σκηνοθέτης, άρα θα υπήρχε εποπτεία» ανέφερε.

Μάλιστα, ζητήθηκε από το δικαστήριο να αναφερθεί στις φήμες γύρω από τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου μέχρι το 2017, με την ίδια να εξηγεί ότι υπήρχαν περιστατικά όπου «τριβόταν πάνω σε ηθοποιούς» ή «κοιτούσε μια γυναίκα επίμονα και χαϊδευόταν». Παράλληλα, υπήρχαν φορές όπου ξεσπούσε βίαια πάνω σε εργαζόμενους, πράγμα που είχε αποδοθεί «στην τελειομανία του γύρω από τη δουλειά του».

Ως προς την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη, είπε: «Ένα πρωί που κανονίσαμε για καφέ με τη φίλη μου, το ακύρωσε γιατί την πήρε τηλέφωνο ο κ. Φιλιππίδης να βρεθούν πιο νωρίς και θα έκαναν πρόβα και θα της έδινε κείμενο. Θα βρισκόμασταν αργότερα ή άλλη μέρα. Μετά από κάμποσες ώρες με πήρε τηλέφωνο παρά πολύ ταραγμένη. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Μου είπε πού ήταν και πήγα και τη βρήκα. Ήταν πολύ αναστατωμένη, είχε κοκκινάδια στο λαιμό της. Τότε είχε αυξηθεί η εγκληματικότητα στην περιοχή και φοβήθηκα ότι κάτι είχε συμβεί και προσπάθησα να την ηρεμήσω. Καθίσαμε σε ένα πεζούλι και μου είπε ότι της είχε επιτεθεί ο κύριος Φιλιππίδης».

Όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει τι ακριβώς της μεταφέρθηκε, η μάρτυρας ανέφερε: «μου είπε ότι την ακινητοποίησε στη γωνία σε ένα καναπέ στο καμαρίνι του. Ήταν γυμνός από πάνω, κατέβασε το παντελόνι του, άνοιξε τα πόδια της, προσπάθησε να διεισδύσει, ενώ εκείνη αρνιόταν και προσπάθησε να φύγει. Αυτό συνέχισε και κάποια στιγμή της είπε «αν φύγεις θα σε καταστρέψω», ξεκλείδωσε την πόρτα και εκείνη έφυγε».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η καταγγέλλουσα ήταν πολύ αναστατωμένη, φωνάζοντας ότι καταστράφηκε η καριέρα της και ότι κανείς δεν έπρεπε να το μάθει. Μάλιστα, επεσήμανε ότι εκείνη την ώρα «χτύπησε το κινητό της και είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη με ένα αισχρό περιεχόμενο. Εκεί επιβεβαιώθηκαν τα πάντα και τρομοκρατήθηκα γιατί φάνηκε η ανάγκη του να ολοκληρώσει αυτό το πράγμα».

Πηγή: NEWS247

Δείτε επίσης