Δίκη για το Μάτι: Στις 8 Ιουλίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό

απο Cyclades Open

Στις 8 Ιουλίου ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι. Προκείμενου να καθαρογραφεί άμεση η απόφαση παρενέβη η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, απαλλάσσοντας από κάθε άλλη επαγγελματική υποχρέωση την πρόεδρο του δικαστηρίου για το μήνα Μάιο, λόγω κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε ένοχους μόνο τους 6 από τους  21 κατηγορουμένους και μάλιστα με ποινές εξαγοράσιμες, άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η έφεση στρέφεται κατά του συνόλου της πρωτόδικης απόφασης, όχι μόνο δηλαδή τους καταδικασθέντες σε ποινές μέχρι 5 έτη αλλά και τους 15 αθωωθέντες, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Έτσι στο εδώλιο θα καθίσουν και οι 21 κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένου του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά,  ο οποίος, αν και είχε εξαιρεθεί από την έφεση της Εισαγγελίας, διότι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, κατέθεσε ο ίδιος έφεση για να ξαναδικαστεί.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης