Δήμαρχος Μυκόνου: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης του συγκροτήματος των Κάτω Μύλων

απο Cyclades Open

Η έναρξη των εργασιών ανάπλασης και ανάδειξης του χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου μνημειακού συγκροτήματος των Κάτω Μύλων και της γύρω περιοχής, επιτέλους ξεκίνησε.

Με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντικότητα, στον μνημειακό χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά της περιοχής θα διαμορφωθεί ένας χώρος, που θα εξυπηρετεί την πρόσβαση και τη διαμονή των κατοίκων και επισκεπτών στο χώρο, θα αναβαθμίσει τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης, θα οργανώσει περιορισμένες θέσεις στάθμευσης και θέσεις για ΑμεΑ, θα ορίσει πεζοδρόμια και μονοπάτια, και θα οριοθετήσει με ήπιο τρόπο τις χρήσεις αναψυχής και πρασίνου.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης και πέρα από τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου θα πετύχουμε τη συνολικότερη αποσυμφόρηση και αναζωογόνηση του κέντρου της Μυκόνου.

Με συνέπεια και αποτελεσματικότητα διεκδικήσαμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, όπως και υποσχεθήκαμε προεκλογικά, κατορθώσαμε και λάβαμε τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Εποπτικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου, την Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και έτσι ικανοποιούμε ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας. Κι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, μιας και στο μέλλον θα αναμορφωθεί η ευρύτερη περιοχή καθώς θα έχουν λυθεί λειτουργικά θέματα των κατοίκων.

Με πράξεις στηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και αναδεικνύουμε τον ιδιαίτερο πολιτιστικό χαρακτήρα του τόπου μας.

Δείτε επίσης