Δήμος Κέας: Μια γιορτή για την Καρθαία – Γυναικείες μορφές στο αρχαίο δράμα

απο Cyclades Open

Ο δήμος Κέας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού “Μια γιορτή για την Καρθαία”, παρουσιάζουν το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 την θεατρική παράσταση με τίτλο “Γυναικείες μορφές στο αρχαίο δράμα”, στο αρχαίο θέατρο της Καρθαίας.

Φέτος, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΘΥΜΕΛΗ – Έλλη Βοζικιάδου, με παράδοση 42 χρόνων στο κλασικό θεατρικό ρεπερτόριο και το αρχαίο δράμα, θα παρουσιάσει μια συρραφή αποσπασμάτων από τις σπουδαιότερες αρχαίες τραγωδίες των Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη με επίκεντρο τη γυναίκα. Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής, μυημένοι και ταγμένοι στο εξαιρετικά δύσκολο αυτό είδος θεάτρου, θα ερμηνεύσουν με αριστοτεχνικό τρόπο αποσπάσματα από τις τραγωδίες:

Αισχύλου: «Ικέτιδες», «Προμηθέας Δεσμώτης» – Σοφοκλή: «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα» – Ευριπίδη: «Εκάβη», «Ελένη», «Μήδεια», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», κλείνοντας με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

Τα δραματοποιημένα αποσπάσματα θα πλαισιώνονται από ανάγνωση κειμένων με ιστορική αναδρομή στη ζωή και το έργο των μεγάλων τραγικών μας ποιητών. Η παράσταση επενδύεται μουσικά από δύο δεξιοτέχνες μουσικούς που θα παίζουν ζωντανά επί σκηνής πάνω από δέκα αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα (κρουστά, πνευστά και έγχορδα), κατασκευασμένα από φυσικά και ζωικά υλικά, με φυσικό ήχο.

Στον μοναδικό χώρο του αρχαίου θεάτρου της Καρθαίας, η αριστουργηματική αυτή παράσταση μνήμης και προβολής του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του αρχαίου δράματος.

Συγγραφή/επιλογή κειμένων/υποκριτική διδασκαλία: Έλλη Βοζικιάδου

Σκηνοθεσία/μουσική επιμέλεια: Λόρνα Κούτση

Μουσική: Διονύσης Κούτσης/Λύραυλος

Σκηνογραφία: Χαράλαμπος Σεπεντζής

Κοστούμια: Έλσα Βώκου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Συμεών Γιάννης Λεβέντης Αμαλία Κλημοπούλου

Ζωντανή εκτέλεση αρχαιοελληνικών οργάνων: Λύραυλος (Μιχάλης Στέφος – Όλγα Στέφου).

Δείτε επίσης