Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων- Ηχηρή παραίτηση Μανώλη Πολυκρέτη-Οι λόγοι και ο…ρόλος του δημάρχου Δημήτρη Λιανού

απο Cyclades Open

Την παραίτησή του από την δημοτική παράταξη “Ενωμένοι Μπορούμε”  κατέθεσε χθες Δευτέρα στο γραφείο του δημάρχου, ο δημοτικός σύμβουλος-και μέχρι εχτές αντιδήμαρχος- Εμμανουήλ Πολυκρέτης.

Στη δήλωση της παραίτησης του ο πρώην αντιδήμαρχος -και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος- εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην κίνηση αυτή επισημαίνοντας πως αυτοί είναι γνωστοί στον κ. Λιανό αφού είχαν συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

Ο κ. Πολυκρέτης στο κείμενο της παραίτησής του κατηγορεί ευθέως τον επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχο Δημήτρη Λιανό, ως τον κύριο υπεύθυνο κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για “επίδειξη εριστικής και αλαζονικής συμπεριφοράς, εγωκεντρικές διαθέσεις και ολιγωρίες”, “ημιαλήθείες και μισόλογα” και για “έλλειψη ουσιαστικής και εποικοδομητικής συνεργασίας και ειλικρινούς διαλόγου”.

Αναφορά γίνεται και στο έργο του δημάρχου στον οποίο ο κ. Πολυκρέτης επιρρίπτει ευθύνη ότι “δεν αξιοποίησε τα χρηματοδοτικά εργαλεία-πακέτα που θα μπορούσε”, ούτε προχώρησε στην “υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που έχουν ανάγκη όλες οι δημοτικές ενότητες του δήμου”.

Αναλυτικά το κείμενο παραίτησης του δημοτικού συμβούλου Μ. Πολυκρέτη:

Δείτε επίσης