Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου Νάξου-Γιορτή με εκδηλώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή και αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

απο Cyclades Open

Το δημοτικό σχολείο Φιλωτίου Νάξου έχει αύριο γιορτή!

Μια ακόμα δύσκολη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και το όμορφο σχολείο ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια γιορτή του!

Η γιορτή στο τέλος της σχολικής χρονιάς κρύβει πάντα συγκίνηση για τους μεγάλους, προσμονή για τους μικρούς μαθητές , καθώς ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές αλλά και η προετοιμασία για την επόμενη τάξη που έχει πάντα μεγαλύτερες ευθύνες.

Φέτος το τέλος της χρονιάς συμπίπτει με δυο μεγάλα γεγονότα Ιστορίας και Πολιτισμού: Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και 100 από τη γέννηση του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα_ Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Θα μπορούσε το σχολείο να τα λησμονήσει;

Όχι βέβαια…

Αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του σχολείου στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς, δάσκαλοι και μαθητές θα τιμήσουν τα 100 χρόνια Μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή με τις εκδηλώσεις τους, ενώ παράλληλα έχουν ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του σπουδαίου δημιουργού, ανθρώπου των γραμμάτων και των τεχνών.

θα είμαστε εκεί για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις στον καλαίσθητο και…διαδραστικό προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Φιλωτίου, που με πολλή αγάπη και μεράκι έφτιαξαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου τα τελευταία χρόνια.

Για κάποιους από εμάς υπάρχουν ακόμα οι αμυγδαλιές, για να μας θυμίζουν χρόνια που πέρασαν δύσκολα, μα ευτυχώς πέρασαν σωστά.

Καλή επιτυχία!

Δείτε επίσης