Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Παραδόθηκε ο Έλληνας καταζητούμενος-Οι συλληφθέντες διανέμουν τους ρόλους μεταξύ τους

Θοδωρής Παναγιωτίδης

απο Cyclades Open

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται πλέον ο 25χρονος Έλληνας, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αστυνομία, ενώ πρόκειται για τον 25χρονο που ήταν μέλος σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και διέφευγε της σύλληψης. Διαφεύγει ένας από τους 11 στην Αλβανία.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και απέδειξαν τις ικανότητές τους, εξιχνιάζοντας αστραπιαία μία υπόθεση τόσο πολύπλοκη όσο αυτή, συλλαμβάνοντας σύντομα την πλειονότητα των εμπλεκομένων.

Αυτό κατέστη δυνατό από συνδυασμό ανάλυσης των βιντεοληπτικών υλικών, από την ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών και από μαρτυρικές καταθέσεις. Οι πέντε εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιστατικά οπαδικής βίας. Όπως προέκυψε από αυτή την έρευνα, ο 21χρονος Έλληνας ήταν ο δράστης που κρατούσε το φονικό όπλο (δρεπάνι) και χτυπούσε με μανία τον άτυχο 19χρονο Άλκη. Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αναμένονται. Ο συγκεκριμένος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν ξανά τις Αρχές.

Ένας ακόμη από τους συλληφθέντες, ένας 22χρονος Αλβανός έχει τραύμα στην παλάμη του χεριού του από την λεπίδα μαχαιριού, που παραπέμπει στην ενεργό συμμετοχή του στην συμπλοκή, χωρίς όμως να έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν και αυτός έπληξε τον 19χρονο Άλκη ή κάποιον από τους φίλους του που ήταν μαζί και στην συμπλοκή γλίστρησε το χέρι του και αυτοτραυματίστηκε στην λεπίδα.

Αρκετοί εκ των συλληφθέντων στις καταθέσεις τους διανέμουν τους ρόλους που είχε ο καθένας τους, ωστόσο αυτές οι καταθέσεις χρήζουν αντιπαραβολής για να βγει στην πορεία ακριβές συμπέρασμα και ακριβής διαχωρισμός ρόλων.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Να μην χαθεί ξανά ανθρώπινη ζωή μέσα από τη βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου αναφέρθηκε στον 19χρονο Άλκη, στους γονείς του αδικοχαμένου παλικαριού, στα φαινόμενα χουλιγκανισμού, στις συλλήψεις των ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, στα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση και στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Για τον Άλκη και τους γονείς του, ο Υπουργός ανέφερε: «Ως γονιός δύο παιδιών, αισθάνομαι συγκλονισμένος, καταρχήν από την ίδια την τραγωδία της απώλειας του παιδιού. Αισθάνομαι συγκλονισμένος γιατί έχουν βρει το κουράγιο, τη δύναμη και με περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης αντιμετωπίζουν αυτή την τραγική εξέλιξη για τη ζωή τους. Πιστεύω δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για τους γονείς που χάνουν τα παιδιά τους και ας κρατήσουμε όλοι το μήνυμα ενότητας και αγάπης από αυτούς τους ανθρώπους για κάνουμε τις αναγκαίες πράξεις και να λάβουμε τις αποφάσεις για να μην ξαναχαθεί ανθρώπινη ζωή μέσα από την βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού».

Ως προς την αντίδραση της Αστυνομίας, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «ήταν ζήτημα τιμής για την Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την ελληνική πολιτεία στο σύνολό της, να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αυτό έγινε πραγματικότητα. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες βγήκαν εντάλματα για έντεκα ανθρώπους, οι εννέα είναι ήδη έχουν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Εκκρεμούν δύο συλλήψεις από τα εντάλματα, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν. Η μια περίπτωση βρίσκεται στην Ελλάδα και οι αρχές κάνουν αυτό που πρέπει και η δεύτερη πρόκειται για έναν πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα του και αναμένουμε εντός της σήμερον από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να δικαστεί εδώ. Έχουμε να κάνουμε με μία συμμορία, με μία αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. Έχουν δολοφονήσει όλοι μαζί αυτοί οι τύποι ένα παλικάρι 19 ετών επαναλαμβάνω χωρίς λόγο και αιτία. Το τελευταίο διάστημα, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει συμπλοκές χούλιγκαν όπου εκδηλώνεται μια πρωτοφανής βιαιότητα, αγριότητα, ασέβεια στην ανθρώπινη ζωή ακόμα και μεταξύ χούλιγκαν της ίδιας ομάδας. Δεν θα ξεχάσω ότι πριν από μερικούς μήνες έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είχαμε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε χούλιγκαν της ίδιας ομάδας και ομάδας που όλοι γνωρίζουμε η διοίκηση της κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες για να μπει τέλος στο χουλιγκανισμό και στη βία και αναφέρομαι στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ λοιπόν, ότι η δολοφονία του 19χρονου Άλκη οφείλει να είναι για όλους μας, για την πολιτεία, το κράτος, τους αθλητικούς παράγοντες, για το σύνολο της κοινωνίας ένα σημείο τομής, να βάλουμε τέλος στη βία και στο χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ’ το γήπεδο».

Ως προς τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την οπαδική βία, ανέφερε ότι «οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζονται στους ονομαζόμενους συνδέσμους των ομάδων και λέω ονομαζόμενους, διότι πολλοί απ’ αυτούς δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Όσοι δεν έχουν άδεια λειτουργίας, η αστυνομία στις επιχειρήσεις που κάνει θα τους κλείσει. Αλλά, το σημαντικό είναι ότι ακόμα και τώρα που ξέρουν ότι γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις της αστυνομίας, ακόμα και τώρα, βρίσκει κανείς μέσα στα γραφεία τους, αντικείμενα τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα. Λέω λοιπόν, ότι όλοι έχουμε ωριμάσει πιστεύω ότι και οι αθλητικοί παράγοντες γνωρίζουν ότι καμία ομάδα δεν έχει κέρδος απ’ την ύπαρξη τέτοιου είδους χούλιγκαν. Κανένας λόγος δεν υπάρχει, να υπάρχουν. Το ποδόσφαιρο είναι μία υπόθεση αθλητισμού, χαράς, ψυχαγωγίας, ενότητας των Ελλήνων. Θέλω να το τονίσω αυτό το τελευταίο κύριοι, ενότητας των Ελλήνων. Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούσε να είχε συμβεί στην Αθήνα και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της πατρίδας μας. Πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και στη βιαιότητα. Ο χουλιγκανισμός διαπλέκεται με διάφορα αδικήματα, με διάφορα εγκλήματα, με ναρκωτικά, με οπλοκατοχή, με βιαιότητες. Έχουν γίνει πράγματα από την πολιτεία και θέλω ν’ αναδείξω ότι πριν από τρία χρόνια αυτή η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο με τον οποίο υπάρχει το ιδιώνυμο για πράξεις αθλητικής βίας, δηλαδή όταν κάποιος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, αυτή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Θέλουμε από κοινού να δράσουμε γιατί οι λέσχες φίλων των ομάδων δεν μπορεί να είναι οποιοδήποτε άλλου, αλλά των αθλητικών ομάδων που θα πρέπει να έχουν και την ευθύνη για την λειτουργία τους».

Πηγή: News247/Θοδωρής Παναγιωτίδης

Δείτε επίσης