Δονούσα: Θαλάσσια χελώνα γέννησε τ’ αυγά της στην παραλία-Άμεση κινητοποίηση κατοίκων, λιμενικού και Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου

απο Cyclades Open

Μετά την φωλιά στην Πάρο στην παραλία Λάγγερη, μια ακόμα ευχάριστη είδηση μας έρχεται αυτή τη φορά από το νησί της Δονούσας!

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου “σήμερα τα ξημερώματα κάτοικος του νησιού είδε μια θαλάσσια χελώνα στην παραλία του Σταυρού να κατευθύνεται προς την θάλασσα, αφού πρώτα είχε γεννήσει τα αυγά της.

Η λιμενικός που βρίσκεται στη Δονούσα, μας ενημέρωσε άμεσα στέλνοντάς μας φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει το γεγονός.

Η φωλιά περιφράχτηκε πρόχειρα αρχικά για την προστασία της, ενώ εμείς ως Σύλλογος στείλαμε με το πρώτο πλοίο, κατάλληλο υλικό για την περίφραξη και ενημερωτικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν γύρω της.

Είμαστε βέβαιοι πως όλα θα πάνε καλά και τα χελωνάκια σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στα νερά του Αιγαίου! Ευχόμαστε κι άλλες θαλάσσιες χελώνες να βρουν χώρο στα νησιά μας, ώστε να γεννήσουν τ’ αυγά τους με ασφάλεια”.

Αυτό ήταν και πρέπει να εξακολουθήσει να είναι οι Κυκλάδες…ένας όμορφος τόπος που οι άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά με το περιβάλλον…ένας τόπος βιώσιμος για όλους!

Δείτε επίσης