ΕΕΤΤ: Τι αποφάσισε για την κεραία στο Καστράκι της Νάξου

απο Cyclades Open

Την απόρριψη της δήλωσης εγκατάστασης της κεραίας του ΟΤΕ που στήθηκε αιφνιδίως ανάμεσα στα σπίτια των κατοίκων στο Καστράκι της Νάξου αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έπειτα από σχετικό αίτημα των κατοίκων και το υλικό που προσκομίστηκε.

Ο ΕΕΤΤ στις 3 Ιουλίου 2024 λαμβάνοντας υπ’ όψην το υλικό και μια σειρά διατάξεων, Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αλλά και σχετικές αποφάσεις του ίδιου του φορέα, αποφάσισε πως “ο σταθμός (κεραία) στη θέση Καστράκι δεν είναι μεταφερόμενος, “όπως είχε δηλωθεί σε σχετική δήλωση της εταιρίας, “αλλά εμφανίζεται να στηρίζεται σε πακτωμένες στο έδαφος τσιμεντένιες βάσεις”, γι’ αυτό και αποφάσισε “την απόρριψη δήλωσης εγκατάστασης του μεταφερόμενου σταθμού στο Καστράκι“.

Το παραπάνω θεωρείται μια σημαντική εξέλιξη για τον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι του οικισμού προκειμένου να απαλλαγούν από μια κεραία κινητής τηλεφωνίας, άνω των 20 μέτρων, που ξεφύτρωσε κυριολεκτικά μέσα στην αυλή τους, χωρίς καμία διαβούλευση προηγουμένως ή έστω προειδοποίηση εκπέμποντας σήμα λειτουργίας αμέσως μόλις στήθηκε!

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και πως την προηγούμενη Τρίτη (02/07) συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Νάξου το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για προσωρινή διακοπή λειτουργίας, αίτημα όμως που απορρίφθηκε από την Πρωτοδίκη.

Προηγουμένως οι κάτοικοι με παρέμβασή τους στο δημοτικό συμβούλιο ζήτησαν την συμπαράσταση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο οποίος εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα για την απομάκρυνση της κεραίας. Μάλιστα δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός εξετάστηκε και ως μάρτυρας στο δικαστήριο παρεμβαίνοντας ουσιαστικά υπέρ των κατοίκων.

Διαβάστε σχετικά:

Η υπόθεση δεν σταματά εδώ.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Νάξου θα γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, έπειτα από σχετικό αίτημα που έχουν καταθέσει εναντίον της εταιρείας οι κάτοικοι του οικισμού, οι οποίοι ζητούν να φύγει η κεραία ανάμεσα από τα σπίτια τους καθώς διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους, ενώ ταυτόχρονα η παρουσία της υποβαθμίζει την αισθητική και την αξία της περιουσίας τους. Γι’ αυτό ζητούν την συμπαράσταση όλων των ναξιωτών.

Διαβάστε σχετικά:

Δείτε επίσης