Έφη Καλαμπουκίδου: Δώδεκα (μήνες τουρισμό το χρόνο) κι ούτε ένα τηλεφώνημα…

απο Cyclades Open

Η κα Έφη Καλαμπουκίδου, ξεναγός και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ενώσεων/Συνδέσμων Ξεναγών επισημαίνει, με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, άλλη μια σοβαρή αντίφαση στον «σχεδιασμό» των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Παρά τις εξαγγελίες για τουρισμό όλο τον χρόνο, τους πανηγυρισμούς του υπουργείου Τουρισμού για την «επιτυχημένη φετινή τουριστική περίοδο», οι αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστοί λόγω της εφαρμογής, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, του χειμερινού ωραρίου με αποτέλεσμα οι επιβάτες κρουαζιεροπλοίων που αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη χώρα μας τον χειμώνα, να μην μπορούν να τους επισκεφθούν.

Μετά από τις εξαγγελίες του υπουργείου Τουρισμού για τουρισμό όλο το χρόνο, τους πανηγυρισμούς για νέο «success story», τα βραβεία που μαζέψαμε στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου WTM και τις προσπάθειες από πλευράς τουριστικών πρακτορείων εδώ και μερικά χρόνια να έχουμε επισκέπτες και το χειμώνα…

Διαπιστώνουμε με λύπη ότι ενώ έχουμε για πρώτη φορά στα χρονικά αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και μέσα στο χειμώνα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και φυσικά και σε άλλα λιμάνια της χώρας μας, την Τρίτη 29/11 με άφιξη πλοίου είναι κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία των Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα), του Δίου, Πέλλας!

Χειμερινό ωράριο του πολιτισμού μας για τις Τρίτες ως τέλη Μαρτίου 2023 γαρ.

Άρα εκδρομές και ξενάγηση σε όλα αυτά πέριξ της πόλης μας δεν μπορούν να διοργανώσουν καθόλου…

Επίσης για αφίξεις πλοίων το Δεκέμβριο στη Μύκονο, ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου – μου λένε – δεν λειτουργεί γιατί δεν έχει φύλακες!

Ακούει και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μήπως;

Η κα Έφη Καλαμπουκίδου είναι επαγγελματίας διπλωματούχος ξεναγός και εργάζοται σε προγράμματα εκδρομών με ξενάγηση σε όλη την Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ξεναγών της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ξεναγών καθώς επίσης και πιστοποιημένη ως “T-GUIDE” – ξεναγός για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς επίσης και πιστοποιημένη σε γαστρονομικά τουρ ως “Culinary-Certified Tourist Guide” από την World Food Travel Association”.

H κα Καλαμπουκίδου είναι Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ενώσεων/Συνδέσμων Ξεναγών

.

.

Δείτε επίσης