Έγκριση για γυρίσματα της ΕΡΤ στην Αμοργό έδωσε το δημοτικό συμβούλιο

απο Cyclades Open

Στην έγκριση γυρισμάτων από το κανάλι της ΕΡΤ στο πλαίσιο της νέας τηλεοπτικής εκπομπής “Σπόρος” προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμοργού για μια σειρά γυρισμάτων από 17 – 23 Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη εκπομπή θα αρχίσει να προβάλλεται από τη συχνότητα της ΕΡΤ τον Οκτώβριο.

Η νέα τηλεοπτική εκπομπή βασίζεται στο τρίπτυχο διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα, με τον τουρισμό και την καινοτομία. Στόχος της εκπομπής είναι να προβάλει τους προορισμούς ανά την Ελλάδα, αναδεικνύοντας το φυσικό τους κάλλος, την πολιτιστική κληρονομιά, τη βιωματική εμπειρία με όλα εκείνα τα μοναδικά στοιχεία που απαρτίζουν τον επονομαζόμενο τουρισμό υπαίθρου.

Στο πρόγραμμα της εκπομπής αυτής έχει ενταχθεί και το νησί της Αμοργού, λόγω της πλούσιας ατζέντας θεμάτων που υπάρχουν στο νησί για προβολή και θέτουν ως πρόταση να προβληθούν δυο επεισόδια των 45 λεπτών, καθώς πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις.

Για το λόγο αυτό οι συντελεστές της προαναφερομένης εκπομπής στο έγγραφό τους προς τον Δήμο ζητούν να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στο νησί από 17 έως και 23 Σεπτεμβρίου 2022 με στόχο την ευρύτερη προβολή της Αμοργού τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και ειδικότερα την ανάδειξη εκείνων των μοναδικών θησαυρών που κρύβει το νησί.

Στο επίκεντρο των γυρισμάτων βρίσκεται ο Διεθνής Αγώνας Ελεύθερης Κατάδυσης The authentic Big Blue, καθώς προσδίδει μία εξωστρέφεια και μία πνοή δυναμικής ανάπτυξης στο νησί, αλλά παράλληλα με τους αγώνες ελεύθερης κατάδυσης θα υπάρξουν γυρίσματα για τα παρακάτω θέματα Εκχυλίσματα αρωματικών φυτών, θεραπευτικά βότανα – Από τη φάρμα στο τραπέζι. Γαστρονομία Αμοργού (χρήση τοπικών προϊόντων στα εστιατόρια κτλ), Βοτανικό Πάρκο, Ο Σκοπελίτης, Ταξιδιωτική εμπειρία. Για ψάρεμα με καΐκι, Ανάδειξη των Παραδοσιακών κατοικιών Αμοργού, Πρωτοβουλία Amorgorama (www.amorgorama.com) του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού, Εργαστήριο Ξερολιθιάς ” Η Αμοργιανή Μαστοριά “, Πρωτοβουλία για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Αμοργό.

Η κατάρτιση του προγράμματος των γυρισμάτων θα γίνει σε συνεννόηση των συντελεστών της

εκπομπής και της αρμόδιας Αντιδημάρχου του Δήμου, Καλλιόπης Δεσποτίδη. Ο Δήμος Αμοργού δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου από τα έξοδα των οδοιπορικών, της διαμονής και της διατροφής του συνεργείου των γυρισμάτων, καθότι θα καλυφθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση των γυρισμάτων καθότι μέσα από την συγκεκριμένη εκπομπή θα επιτευχθεί ένας μεγάλος στόχος που έχει πάντα ο Δήμος, ο οποίος είναι η προβολή του νησιού και των μοναδικών θησαυρών του, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και στο εξωτερικό, με όποιον κατάλληλο τρόπο ή μέσο του δοθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει.

Πηγή: ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ/Θοδωρής Καρατζούνης

📸Nadot Yannick/Unsplash

Δείτε επίσης