Έγκριση νέας ξενοδοχειακής επένδυσης στη Σαντορίνη – Σε πλειστηριασμό το Koufonisia Resort στο Κουφονήσι

απο Cyclades Open

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης GROVE SA, που αναφέρεται στη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 80 δωματίων των 215 κλινών στη θέση Μύλοι Κοντοχωρίου Φιστικιές, στη Σαντορίνη, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 10.357.362,25 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 10.357.362,25 ευρώ.


Στις 21 Δεκεμβρίου –εφόσον δεν προηγηθεί κάποια ενέργεια για την αναστολή του πλειστηριασμού– έχει δρομολογηθεί να εκποιηθεί ηλεκτρονικά το 4 αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα Koufonisia Resort, το οποίο εντοπίζεται στη Χώρα στο Κουφονήσι των Μικρών Κυκλάδων. Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στα 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Η ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία εντοπίζεται σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, αποτελείται από συνολικά 8 λειτουργικά ανεξάρτητα και αυτοτελή κτίρια, τα οποία κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1990 μέχρι το 2009. Όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, το εν λόγω ακίνητο, το οποίο εντοπίζεται στη Χώρα και στο λιμάνι του νησιού, έχει απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα νότια και ανατολικά. Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται κυρίως από ιδιωτικά κτίρια κατοικιών-μονοκατοικιών, καθώς και από συγκροτήματα κατοικιών τύπου μεζονέτας, ενώ παράλληλα υπάρχουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες, με την αρχιτεκτονική των κτιρίων να ακολουθεί την τυπική κυκλαδίτικη. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, η περιοχή παρουσιάζει γενικά μέση πυκνότητα δόμησης, καθώς εντοπίζονται αρκετά αδόμητα οικόπεδα, ενώ εμφανίζει μέτρια ρυμοτομία. 

Με πληροφορίες από το Tornos News και το Capital.gr
📸 ΕΜΠ, Σχολή Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών, «Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός 5Α: Αρχιτεκτονική Ανάλυση Παραδοσιακών Κτηρίων και Συνόλων»

Δείτε επίσης