Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια Μυκόνου και Σαντορίνης – Έναρξη της Διαβούλευσης

απο Cyclades Open

ΜΥΚΟΝΟΣ

Από τις 19 Οκτωβρίου 2022 μπορούμε όλοι να αποστείλουμε τις προτάσεις μας για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Μυκόνου στην ηλεκτρονική διεύθυνση masterplan2050@mykonos.gr που δημιούργησε ο Δήμος Μυκόνου.

Η διαβούλευση συνεχίζεται και χρειάζεται όλοι, για τον τόπο μας, να καταθέσουμε τις δικές μας απόψεις και θέσεις για τα ζητήματα των υποδομών, του περιβάλλοντος, της πολεοδομίας και χωροταξίας, της χρήσης γης, το κυκλοφοριακό, το συγκοινωνιακό, τη διαχείριση των παραλιών.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν ειδικές ημερίδες με εκπροσώπους φορέων, ώστε να υπάρχει περαιτέρω διαβούλευση ανά θεματική ενότητα.

Γιατί το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο αφορά τις ζωές μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Και γιατί, πέρα και πάνω από όλα, Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ.

.

.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση e.p.s@thira.gov.gr ξεκινά η διαβούλευση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Σαντορίνης.

Στη συνέχεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο πολιτιστικό κέντρο στις 5 Οκτωβρίου με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Σαντορίνης, ο Δήμος Θήρας κάνει γνωστό ότι προχώρησε στη δημιουργία της ηλεκτρονικής διεύθυνσης e.p.s@thira.gov.gr προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική δημόσια διαβούλευση επ αυτού του κρίσιμου, για το αναπτυξιακό μέλλον της Σαντορίνης, θέματος.

Ως γνωστό το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθορίσει το πρότυπο χωρικής οργάνωσης του νησιού, τις χρήσεις γης, τις πολεοδομικές παρεμβάσεις, την χωροθέτηση των βασικών έργων υποδομής, τα δίκτυα και πρωτίστως το χαρακτήρα της ανάπτυξης της Σαντορίνης, με όρους αειφορίας και βιωσιμότητας.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορούν να καταθέσουν τις θέσεις τους και τις απόψεις τους επί του Ε.Π.Σ της Σαντορίνης, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων αλλά και απλοί πολίτες.

Η ηλεκτρονική διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε επίσης