Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων – Άμεση έρευνα με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

απο Cyclades Open

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν από τις 6 το πρωί να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των εξετάσεων, όμως μάταια.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, το πρόβλημα οφείλεται εκ νέου σε κυβερνοεπίθεση -αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η κακόβουλη επίθεση έχει απομονωθεί ήδη, ωστόσο η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γίνεται με αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Ο φόβος βέβαια είναι η ασφάλεια των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν την Πέμπτη. Στελέχη υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις πανελλαδικές.

Με πληροφορίες από Alfavita και News247

Δείτε επίσης