Εκδήλωση Inside Story-Ένας χρόνος υποκλοπές: Οι αποκαλύψεις, τα θύματα, το κράτος και τα σκοτεινά σημεία

απο Cyclades Open

To inside story θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα τις υποκλοπές, ένα χρόνο με την αποκάλυψη που έκανε για την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη από το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 19:30 στο Public Café του Συντάγματος με την συμμετοχή της Σόφι ιν ΄τ Βελντ, της Άρτεμις Σίφορντ και άλλων.

Αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Ξέρουμε ότι το περιμένατε καιρό και ήρθε η ώρα του. Η πρώτη εκδήλωση του inside story με θέμα τις υποκλοπές είναι γεγονός!

Πριν από έναν χρόνο αποκαλύψαμε την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με το κατασκοπευτικό λογισμικό #Predator. Έκτοτε οι έρευνες και οι αποκαλύψεις δεν έχουν σταματήσει. Μετά από περίπου 40 ρεπορτάζ μας για το θέμα, ήρθε η στιγμή να βρεθούμε όλοι μαζί από κοντά και να συζητήσουμε για το που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, τι θεσμικές αλλαγές έχουν – ή δεν έχουν – γίνει και πως έζησαν τα θύματα τα γεγονότα.

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 19:30 στο Public Café του Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1) για ένα για ένα roundtable με συμμετέχοντες τους:

– Σόφι ιν ΄τ Βελντ, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές

Ζαχαρίας Κεσσές, δικηγόρος Αθηνών, συνήγορος θυμάτων Predator στην Ελλάδα και στο ΕΔΔΑ

– Κατερίνα Παπανικολάου, τακτικό μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), του κύριου θεσμικού αντίβαρου στην υπόθεση

– Άρτεμις Σίφορντ, θύμα παρακολούθησης ΕΥΠ και κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, πρώην στέλεχος της META (Facebook)

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κατερίνα Λομβαρδέα, αρχισυντάκτρια του inside story.

Δεν θα μείνουμε όμως μόνο στο πανέλ, καθώς θα ακολουθήσει ζωντανή συζήτηση όπου θα γνωρίσετε και θα συνομιλήσετε με πρωταγωνιστές της υπόθεσης που θα βρίσκονται στο κοινό αλλά και τους δημοσιογράφους του inside story που πρωτοστάτησαν στις αποκαλύψεις! 

Δείτε επίσης