Έλα να σε πάω τσάρκα, μ’ ένα ντρόουν μαυρογάτα

Χαρίλαος Ρούσσος

απο Cyclades Open

-Τι να γράφω τώρα που βαριέμαι;

Έχει συννεφιά, η ξινή είναι στο σπίτι, στην κουζίνα φτιάχνουν γαστρίτσιο… παστρίτσιο, πως το λένε, αυτό που βάζεις κάτι μακαρόνια με τρύπες στο ταψί και μετά βάζεις τριμά και μια κρέμα από πάνω και τρως.

Εγώ δεν τρώω τρύπες.

Είναι γνωστό πως με τρύπες δεν χόρτασε κανείς, εκτός κι αν εννοούμε το συγκρότημα όπου χορταίνει η ουρά μου να κουνιέται όταν το ακούω.

Βέβαια θα σας αλλάξει τις συνήθεις ο Κάδωνις. Τέρμα οι τρύπες στα μακαρόνια, θα καταργηθούν και θα τρώτε μόνο νο 6 που είναι σέξι κι όποιος αντέξει!

Είναι μια καινούργια εφαρμογή αυτή  που θα σας την… εφαρμόσουν τον χειμώνα που έρχεται και λέγεται «καλάθι του νοικοκυριού».

Θα πηγαίνεις δηλαδή με το καλάθι σου στο σούμπερτ μάρκες και θα φωτογραφίζεις τα προϊόντα στα ράφια. Μετά θα φεύγεις, θα πηγαίνεις σπίτι με το καλάθι άδειο και θα εφαρμόζεις το σύστημα «φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο»!

Τί θα πει ποιος είναι ο αυτός ο περίδρομος; Ένας, δεν τον ξέρεις, «δεν είναι της τάξης σου» που θα έλεγε και Τασώ Γαταδία.

-Στη Νάξο βέβαια, επειδή είστε και λίιιγο παραπάνω έξυπνοι, λόγω Χάμαζον, δεν θα πηγαίνετε με το καλάθι, θα στέλνετε το ντρόουν.

Σου λέει τα έχουν προσαρμόσει έτσι αυτά τα ιπτάμενα πράγματα που πλέον θα βόσκουν πρόβατα-αν μείνει κανένα- θα πηγαίνουν για χόρτα, θ’ αρμέγουν αγελάδες, θα ψαρεύουν, και ποιος τη χάρη σας! Μπορεί να μην έχεις γιατρό, μια ειδικότητα τελος πάντων, κανένα πρόβλημα! Θα έρχεται το μαραφέτι, θα σ’ εξετάζει, θα σου ζητάει να πεις 33 και την προπαίδεια του 9 και θα γίνεσαι περδίκι!

Δεν κατάλαβα…τι θα πει που τα διάβασα αυτά;

Τα διάβασα στο δελτίο τρύπου που δεν έστειλε ο δήμος, δηλαδή τα φαντάστηκα, αφού δελτίο δεν υπάρχει.

Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σας.

Γιατί να υπάρξει δελτίο δηλαδή; Αφού τους κάλυψαν οι τρολαλήσαντες.

Δεν φτάνει που σας κάνανε έξυπνους, ζητάτε και τα ρέστα από πάνω;

Αχάριστοι είστε και επιπλέον τίποτα πια δεν σας αρέσει!

Ωραία είναι αυτά και χρήσιμα, αλλά τι να το κάνεις το ηλεκτρικό μπρίκι, αμα δεν έχεις πρίζα να το βάλεις; Φτιάξτε και καμιά υποδομή, απ’ τις παλιές, τις κλασικές, τις ωραίες. Την κυκλοφορία, τα πάρκινγκ, κανα δρόμο, κάνα φανάρι στις Θρίποδες έστω…

Εγω πάντως με ντρόοουν θα παραγγέλνω κροκέτες και κονσερβάκια πλέον. Η ξινή έχει χαζέψει τελευταία και μου παίρνει λάθος πράγματα. Θα την αντικαταστήσω.

-Σε άλλα νέα στην Λαγκούνα ακόμα παρκάρουν.

Έστειλε το υπουργείο ραπόρτο μ’ έναν που τον λένε Οφυπεκά πως αυτό είναι παράνομο κι ο δρόμος που άνοι…είπα δρόμος; Γράψε λάθος, εννοώ την δίοδο που προϋπήρχε και άνοιξε ξανά για να περάσουν οι ψέρφερς να ψερφάρουν με την ησυχία τους. Κι ο δήμαρχος, σας το λέω να το ξέρετε, δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και άδικα ασχολείστε με το θέμα.

Αφού όταν συναντήθηκε με τους ψερφάδες και κάτι άλλους, δεν ήταν εκεί.

Δηλαδή ήτανε, βγήκε τους κέρασε ένα φοντάν και μετά έφυγε γιατί είχε δουλειές.

Τώρα τι είναι αυτά που γράφουν στο φέρισπουκ οι ψερφάδες, πως συναντήθηκαν δις μαζί του, δεν ξέρω. Λογικά είναι ασύστρολα ψεύδη, αναλήθειες και αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση, το ανάποδο δηλαδή της μπανανικής διαφήμισης. Στο φρούτο θα τα χαλάσουμε;

Άλλωστε, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, που λέγανε και οι αρχαίοι μου πρόγονοι. Αν το είχε κάνει τρις, να το συζητούσαμε.

Το θέμα δεν είναι τι έγινε, αλλα κανείς να μην μιλήσει γι’ αυτό. Μισό, κάτι ήθελα να κάνω…α, ναι, slapp, slapp, slapp…ας χειροκροτήσω στ’ Αγγλικά ο γατούλης.

-Εχτές έριξε λίγη βροχή. Όπου να ναι θα εμφανιστεί ο φίλος μου ο Γκάρης Σαλιγκάρης να μου πει τα νέα του. Ώρα είναι, γιατί με τον Μήδη τον Σαμιαμίδη βαρέθηκα. Δεν κάθεται να τον πιάσω.

 -Σε άλλα νέα καλύτερα να μην σχολιάσω.

Μην ακούσω ποτέ ξανά να πείτε κάποιον «ζώο» εννοώντας πως είναι άγριος, κακός, βάρβαρος, χωρίς συνείδηση.

Αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά των ζώων είναι δικά σας χαρακτηριστικά. Δικός σας είναι ο Κολωνός, δικό σας το Α.Τ. Ομόνοιας,  δική σας η κακοποίηση ανθρώπων, παιδιών και ζώων, δική σας η εκμετάλλευση, δική σας η αναισθησία, η ψευτιά, η υποκρισία, η κακία και άλλα πολλά.

Μην λέτε «ζώα» λοιπόν αυτούς που κάνουν αυτά που γίνονται. Μην τους λέτε καν ανθρώπους, γιατί οι ίδιοι απαρνήθηκαν την ανθρωπιά και ό,τι σπουδαίο μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι. Ζουν ανάμεσά σας…μην τους αφήσετε να νικήσουν!

Υ.Γ.

Πάω γιατί με φωνάζει η ξινή. Αν με ξαναπεί “ντρούλη” -υποπτεύομαι απ’ το “χοντρούλη”-θα την κάνω κοτλέ!

Δείτε επίσης