Ελεύθερες Παραλίες: Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για Ελεύθερες Παραλίες, Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου

απο Cyclades Open

Τα Κινήματα των Πολιτών για τις ελεύθερες παραλίες δημιουργήθηκαν απ’ την ανάγκη της απελευθέρωσης των δημόσιων χώρων που ανήκουν συνταγματικά στους πολίτες και είναι εκτός συναλλαγής. Δημιουργήθηκαν γιατί η ληστρική εμπορική εκμετάλλευσή τους δεν είναι μόνο πως δεν αφήνει ελεύθερο χώρο για τους πολίτες είναι πως η καταστροφή του περιβάλλοντος που συντελείται μέσα σε ευαίσθητες προστατευόμενες περιοχές τείνει να γίνει “δικαίωμα” για όσους τις εκμεταλλεύονται καθώς δεν αρκούνται στα νόμιμα.

Μετά τις κατά τόπους διαμαρτυρίες που σε κάποια μέρη της Ελλάδας υπήρχαν ήδη και αυτό το καλοκαίρι ξεκίνησαν από την Πάρο και εξαπλώθηκαν σε Νάξο, Κρήτη, Ρόδο, Θάσο και αλλού πανελλαδικά, οι πολίτες συντονίζονται και απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα σε όλους για μια πανελλαδική δράση αυτή την Κυριακή, θέλοντας να καταδείξουν πως το πρόβλημα είναι κοινό σε όλη τη χώρα.

Την ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Πολιτών “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” /“Save the Beaches of Naxos NOW!”

ΑΝΟΙΚΤΟ KAΛΕΣΜΑ 
σε κατά τόπους πρωτοβουλίες για

Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για Ελεύθερες Παραλίες
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Νάξος / Φαλάσαρνα / Ίος / Αττική / Αίγινα, 29 Αυγούστου 2023

Τα κατά τόπους κινήματα για την κοινή χρήση και την προστασία των παραλιών και αιγιαλών συσπειρώνονται και προχωρούν σε κάλεσμα για Πανελλαδική Δράση για Ελεύθερες Παραλίες για αυτήν την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023. 

Σκοπός όλων των κατά τόπους κινημάτων είναι να σώσουν τις παραλίες από την καταστροφή μέσω της αλόγιστης εμπορευματοποίησης τους, ζητώντας την εφαρμογή του Νόμου.

 “Ιδιωτικές παραλίες ο νόμος δεν γνωρίζει”, τόνισε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιό του 04/05/2023 και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου με κατεπείγουσα εγκύκλιό της 18/08/2023 καθιστά σαφές ακόμα και για τον τελευταίο παρανομούντα ή παραβλέποντα ότι “σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι αιγιαλοί και οι παραλίες είναι δημόσια (εκτός συναλλαγής) και κοινόχρηστα”. 

Καλούνται τα κατά τόπους κινήματα και πρωτοβουλίες πολιτών και οι υπόλοιποι σύλλογοι ή φορείς την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 σε τοπική δράση κάτω από την πρωτοβουλία της Ημέρας Πανελλαδικής Δράσης για Ελεύθερες Παραλίες.

Κίνημα “Σώστε τις Παραλίες της Νάξου” – Save the Beaches of Naxos NOW
Πρωτοβουλία πολιτών να σώσουμε τη Φαλάσαρνα – Save Falasarna
Σύνδεσμος Ιητών
Save the Beaches of Attica/Σώζουμε τον Αιγιαλό της Αττικής

SOS ΚΛΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ

Δηλώστε συμμετοχή της δράσης σας στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: 

Κίνημα “Σώστε τις Παραλίες της Νάξου”- Save the Beaches of Naxos NOW (E. Aνδριανοπούλου)
Tηλ: +30 6906135629
Εmail: savenaxosbeaches@gmail.com

“Καλούμε όλους σε όλους τους τόπους να συμμετάσχουν. Αν είστε στη Νάξο θα σας ενημερώσουμε σε ξεχωριστή ανάρτηση για τον τρόπο συμμετοχής. Θα ακολουθήσουν σε λίγες μέρες συγκεντρωτικές πληροφορίες για τον Τύπο” αναφέρεται στη σελίδα του Κινήματος Πολιτών Νάξου.

Δείτε επίσης