Ελληνική Καινοτομία για ένα Βιώσιμο Αύριο – Διαγωνισμός Πράσινης Καινοτομίας «MEGA Green Innovation»

απο Cyclades Open

Το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σε συνεργασία με την εταιρεία προϊόντων ατομικής υγιεινής ΜΕΓΑ Α.Ε. διοργανώνει τον Διαγωνισμό Πράσινης Καινοτομίας «MEGA Green Innovation».

Ο Διαγωνισμός έχει ως στόχο την ενίσχυση και ανάδειξη ιδεών από τον ακαδημαϊκό χώρο που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στον κλάδο της βιομηχανικής παραγωγής ειδών ατομικής υγιεινής, καθώς και σε αντίστοιχους βιομηχανικούς κλάδους. Ο Διαγωνισμός φιλοδοξεί να συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας του πανεπιστημιακού κόσμου με τη βιομηχανία, καθώς και την αποτύπωση και ανάδειξη αξιοποιήσιμων και μετρήσιμων  ερευνητικών αποτελεσμάτων που μπορούν να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στον κλάδο των ειδών ατομικής υγιεινής και όχι μόνο.

Ο Διαγωνισμός προσπαθεί να αναδείξει την καινοτομική δυναμική φοιτητικών και ερευνητικών ομάδων, σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλους τους κρίκους της αλυσίδας αξίας της βιομηχανίας, στο ελληνικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες: (α) Ενέργεια και Κλιματική Κρίση, (β) Διαχείριση αποβλήτων και κυκλική οικονομία, (γ) Νέα βιώσιμα υλικά και (δ) Ελληνική καινοτομία και περιβάλλον.

Το «MEGA Green Innovation» απευθύνεται σε:

  • Νέους ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες με δυνητικά εμπορικά αξιοποιήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα,
  • Ομάδες που έχουν δημιουργικές ιδέες και επιθυμούν να τις μετατρέψουν σε βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής ή προϊόντα,
  • Φοιτητές και νέοι απόφοιτοι της ανώτερης εκπαίδευσης

Τα έπαθλα του διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:

  1. Για την 1η θέση: Χορήγηση χρηματικού επάθλου ύψους €5.000
  2. Για την 2η θέση: Χορήγηση χρηματικού επάθλου ύψους €2.500
  3. Για την 3η θέση: Χορήγηση χρηματικού επάθλου ύψους €2.500 

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού: https://mega-green-innovation.gr/

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την πρότασή τους έως την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα:  https://mega-green-innovation.gr/dilwsi-summetoxis/

Δείτε επίσης