Έλον Μασκ: Πουλάει καφετιέρες, έπιπλα και ψυγεία του Twitter

απο Cyclades Open

Όταν ο Έλον Μασκ έκανε απόβαση στο Twitter, έφερε μαζί του έναν νεροχύτη για την κουζίνα. Μετά από σχεδόν τρεις μήνες στη νέα του απασχόληση, βγαίνουν στο σφυρί έπιπλα και εξοπλισμός γραφείου. Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης προχωρά σε δημοπρασία περιττών αντικειμένων, μετά τις δραστικές περικοπές θέσεων εργασίας που οδήγησαν στην απόλυση ή αποχώρηση σχεδόν του μισού εργατικού δυναμικού, γράφει το Reuters.

Εκατοντάδες αντικείμενα από τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, που χαρακτηρίζονται ως «πλεονάζοντα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία», βγήκαν προς πώληση σε δημοπρασία την Τετάρτη, που διοργάνωσε η Heritage Global Partners.

Τα υψηλότερα τιμήματα, ενώ η διαδικασία δεν έχει τελειώσει, αφορούν προσφορά 22.500 δολ. για μια φωτεινή επιγραφή νέον με το πουλί-λογότυπο του Twitter και μια προσφορά 20.500 δολ. για ένα άγαλμα με το ίδιο λογότυπο. Επίσης, έγιναν ανάρπαστες μηχανές εσπρέσο, φούρνοι για πίτσα και ψυγεία.

Είναι λογικό ότι περισσεύουν διάφορα αντικείμενα από τη στιγμή που έχει αποψιλωθεί κατά 7.500 εργαζομένους η εταιρεία υπό τη διοίκηση του Μασκ. Τα επιπλέον χρήματα θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να μειώσει τα κόστη, δεδομένης της «μαζικής πτώσης» που καταγράφεται στα διαφημιστικά έσοδά του.

Η κατάσταση κρίνεται μάλλον σοβαρή, αφού λέγεται πως η εταιρεία έχει αρχίσει να χρωστάει νοίκια για τα γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο…

Πηγή: Euro2day

Δείτε επίσης