ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής-Τμήμα Κυκλάδων: Όχι στην  υποβάθμιση των Τεχνικών Υπηρεσιών των Κυκλάδων

απο Cyclades Open

Την αντίθεσή της με την τροποποίηση την Τροποποίηση Οργανισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκφράζει η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών Αττικής-Τμήμα Κυκλάδων που ζητά την απόσυρση του σχεδίου Οργανισμού από το Περιφερειακό Συμβούλιο και άμεση έναρξη διαβούλευσης μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.

Όπως τονίζει στην επιστολή που απέστειλε “το διάστημα των δεκαπέντε (15) ημερών που δόθηκε προς διαβούλευση στους  εργαζόμενους, μόνο προσχηματικό μπορεί να θεωρηθεί, όταν η τροποποίησή του δουλευόταν από την περιφερειακή αρχή, εν κρυπτώ, επί μήνες. Το ασφυκτικό αυτό  χρονικό διάστημα, αποδεικνύει ότι η γνώμη που ζητείται  αποτελεί μια τυπική υποχρέωση,  (παρ. 4 του άρθρου 241 του ν. 3852/2010) και όχι μια ουσιαστική διαδικασία.”

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων η Ένωση αποτελεί αρνητικό παράδοξο η έμπρακτη υποτίμηση του νησιωτικού χαρακτήρα να αποτελεί οπτική μιας τοπικής αρχής και όχι της κεντρικής εξουσίας. “Η νησιωτικότητα θα έπρεπε  να αποτελεί επιχείρημα για  την διεκδίκηση  πρόσθετων πόρων για στελέχωση  και  εξοπλισμό και όχι αποδοχή/ υλοποίηση  των μνημονιακών  πολιτικών  τύπου  « αποφυγή δημοσιονομικής επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού» και  συμβιβασμό με την μόνιμη υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών” αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Ο αντιδεοντολογικός και στερούμενος  πραγματικών επιχειρημάτων  υποβιβασμός οργανικών μονάδων, όπως π.χ. των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος  και  Τεχνικών Έργων Κυκλάδων σε Τμήματα, υπαγόμενα δε  στις Διευθύνσεις της Δωδεκανήσου, υπονομεύει  σημαντικά την δυνατότητα παροχής υψηλού επίπεδου  υπηρεσιών  προς τους πολίτες των  Κυκλάδων, αντίστοιχων  των προσφερόμενων προς τους πολίτες της Δωδ/σου  ενώ  αποτελεί μοναδική  πανελλαδική «πρωτοτυπία»  όπου νομός και μάλιστα έδρα Περιφέρειας να στερείται  των συγκεκριμένων Διευθύνσεων“.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Δείτε επίσης