Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου: «Ξέπλυμα» του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας του προέδρου του… για το συμφέρον μας

απο Cyclades Open

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, μία εβδομάδα μετά το χυδαίο, ρατσιστικό σχόλιο του προέδρου του Νίκου Κουτελιέρη, σχετικά με περιστατικό δολοφονίας σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα Αττικής, επιχειρεί να «ξεπλύνει» τον πρόεδρό του.

Το  σχόλιο του στην είδηση «Νεκρός Ρομά στα Μέγαρα! Πυροβολήθηκε εντός καταυλισμού» ήταν:

«Μείον ένας ψήφος απ το ΣΥΡΙΖΑ»  (sic)

Τη χυδαιότητα του κ. Κουτελιέρη σχολίασαν, στο Facebook ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» κ. Βασίλης Βρούτσης και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις 15/12 ο κ. Γιάννης Κορρές της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε κοινό τους άρθρο οι Πόπη Αλιμπέρτη, Ενημερωτικό site www.naxostimes.gr, Κατερίνα Ανδρούτσου, Εκδότρια Εφημερίδα “Κυκλαδική“, Γιώργος Καμβύσης, Ραδιοφωνικός παραγωγός, Σατιρική εφημερίδα  www.imaska.gr και Ειρήνη Προμπονά, Δημοσιογράφος, Ενημερωτικό site www.cycladesopen.gr καταδίκασαν τη χυδαιότητα του κ. Κουτελιέρη και κάλεσαν τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές, παρατάξεις να καταδικάσουν απερίφραστα το γεγονός και να πράξουν όσα η δημοκρατική συνείδηση επιβάλλει.

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, μία εβδομάδα μετά, με μία επιστολή γραμμένη με παιδαριώδη τρόπο, με επικλήσεις στο… συμφέρον του τόπου και τις γνωστές ελληνικούρες της ημιμάθειας… παίρνει θέση.

Ζητάει από τα μέλη του «Να απέχουμε από πρόσκαιρα μικροκομματικά συμφέροντα και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Να μην αποπροσανατολιζόμαστε αλλά να έχουμε κατά νου την συνολική εικόνα, το όφελος του συνόλου των μελών μας και κατά επέκταση της τοπικής κοινωνίας. Να θέσουμε σταθερά τις βάσεις τόσο για το παρών (sic) όσο και για το μέλλον με στρατηγική και μακροχρόνιο σχεδιασμό».

Διαχέει δηλαδή την ευθύνη για το ρατσιστικό σχόλιο του προέδρου του στα μέλη και τους καλεί σε σιωπή και συγκάλυψη.

Η καταδίκη του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με κομματικά συμφέροντα, μικρά ή μεγάλα. Ούτε με προσωπικές αντιπαραθέσεις. Είναι δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον, ενώ το ξέπλυμα του είναι συνενοχή.


Είναι υποχρέωση πλέον όλων των δημοτικών παρατάξεων, με πρώτη αυτή του δημάρχου, να πάρουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο στις 22/12 και να ζητήσουν την αποπομπή του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου από τις δημοτικές επιτροπές, για το χυδαίο και ρατσιστικό σχόλιο του.


Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου έχει ήδη πάρει θέση. Τα μέλη του δήλωσαν ευθαρσώς συνένοχοι του κ. Κουτελιέρη.

Ο κ. Κουτελιέρης αντί να κληθεί από το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου σε εξηγήσεις και να αντικατασταθεί, καθώς προφανώς, όπως όλοι οι όμοιοι του δεν διαθέτει τη στοιχειώδη ευθιξία για να παραιτηθεί, επιβραβεύεται από τους συναδέλφους του.

Τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία όπως δηλώνει στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ., ενδιαφέρονται για το συμφέρον τους και το συμφέρον του τόπου, ας αναλογιστούν αν η συνεργασία τους με τον κ. Κουτελιέρη λειτουργεί τελικά προς το συμφέρον τους. Σύμφωνα με το αυθαίρετο συμπέρασμα του κ. Κουτελιέρη, «η μισή Ελλάδα γράφει έτσι και χειρότερα».

Ας αναρωτηθούν τι κάνει η άλλη μισή Ελλάδα.

Το Cyclades Open, διαβεβαιώνει ότι με τις μικρές του δυνάμεις δεν θα αφήσει αυτό το θέμα να ξεχαστεί.

Η ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου


Διαβάστε ακόμα στο Cyclades Open

Μια απάντηση για την αθλιότητα του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου-Η απάντηση του στον Βασίλη Βρούτση

Η απίστευτη χυδαιότητα του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Δείτε επίσης