Έναρξη εγγραφών στα θερινά εργαστήρια μουσικής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

απο Cyclades Open

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά δωρεάν Θερινά Εργαστήρια Μουσικής για παιδιά και ενήλικες, υπό την Καλλιτεχνική διεύθυνση του Αλέξανδρου Καλογερά, συνθέτη, καθηγητή στο Berklee College of Music στη Βοστώνη.

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν την 25η Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 30 Αυγούστου 2024, θα πραγματοποιούνται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και στο Γυμνάσιο Τραγαίας.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:

  • Πρώτη γνωριμία με τα όργανα και τη μουσική (για μικρούς και μεγάλους)
  • Προσχολικό Τμήμα μουσικής προπαιδείας
  • Εργαστήριο μουσικής δωματίου (για άτομα όλων των ηλικιών που παίζουν ήδη κάποιο όργανο)

Στόχο των μουσικών εργαστηρίων είναι να δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να βιώσουν τη μουσική μέσω ακροάσεων, συμμετοχής σε μουσικά σύνολα και σε εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κατά τη διάρκειά τους, να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής θεωρίας και ιστορίας και να διδαχθούν μουσικά όργανα από έμπειρους καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους αλλά και σε όσους παίζουν ήδη κάποιο όργανο και θέλουν να συνεχίσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας λειτουργεί τμήμα Μουσικής Προπαιδείας.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί θερινό Εργαστήριο Μουσικής Δωματίου, το οποίο απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και μουσικών ικανοτήτων που ήδη παίζουν κάποιο όργανο. Περιλαμβάνει συναντήσεις 1-2 φορές την εβδομάδα για πρόβες με την καθοδήγηση Ελλήνων και ξένων μουσικών, ιδιαίτερα μαθήματα οργάνου (προαιρετικά), ακροάσεις – ρεπερτόριο – μουσική θεωρία – ανάλυση και συμμετοχή σε συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των μουσικών εργαστηρίων.

Οι πρώτες συναντήσεις/εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25/6 και την Πέμπτη 27/6, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου από τις 11:00 έως 13:00 και στο Χαλκί (Γυμνάσιο Τραγαίας) από τις 20:00 έως τις 21:00.  Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να υποβάλετε συμπληρώνοντας τα στοιχεία στον σύνδεσμο: https://forms.gle/vuozAEr83BFC7XSz7

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο  6972927089.  

📸Marius Masalar/Unsplash

Δείτε επίσης