Έως και €2.150 για μια γκαρσονιέρα 50 τ.μ. στη Μύκονο

απο Cyclades Open

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ημερησίας, μέχρι και €2.150 ζητούνται για μια μικρή γκαρσονιέρα έως 50 τ.μ. στη Μύκονο (μαζί με τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας), ενώ στον Καλαφάτη ζητούνται €1.200 τον μήνα για κατοικία 27 τ.μ., χωρίς το κόστος του ρεύματος. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στη Σαντορίνη και την Πάρο. Στη μεν Σαντορίνη μια γκαρσονιέρα των 28 τ.μ. μισθώνεται προς €1.050 τον μήνα, ενώ κατοικία 50 τ.μ. στον Βουτάκο Αγκαιριάς της Πάρου ενοικιάζεται για όλη τη σεζόν προς €12.000.

Η κατάσταση δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στους εκπαιδευτικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς με απόσπαση που αναζητούν μικρά διαμερίσματα. Ένας από τους παράγοντες που στέλνουν τις τιμές στα ύψη είναι η έλλειψη προσφοράς: οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν να αξιοποιούν τα ακίνητά τους μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου για βραχυχρόνια μίσθωση.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που εκπαιδευτικοί έχουν κοιμηθεί στα αυτοκίνητα τους, ιατροί δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους με βασικό παράγοντα το υψηλό και αβάσταχτο κόστος στέγασης. Το τραγελαφικό είναι ότι αν ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός δεν αποδεχθεί την τοποθέτησή του, αντιμετωπίζει ποινή δυο ετών εκτός του πίνακα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς», ανέφερε στην Ημερησία ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates Θέμης Μπάκας.

Πηγή: Βιώσιμες Κυκλάδες

Δείτε επίσης