Εξάρχεια: Επίθεση της αστυνομίας σε πορεία κατά των βιασμών – Προσαγωγές μέσα από κατάστημα

απο Cyclades Open

Με χημικά και κρότου λάμψης επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (22/7) αστυνομικές δυνάμεις σε διαδηλωτές που πραγματοποίησαν στα Εξάρχεια συγκέντρωση ενάντια στους βιασμούς, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ μερίδα διαδηλωτών κατέφυγε σε ένα καφενείο επί της πλατείας Εξαρχείων, το οποίο απέκλεισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο του καφενείου εγκλωβίστηκαν περισσότερα από 30 άτομα. Λίγο μετά τις 12 οι αστυνομικοί προσήγαγαν κάποιους από τους εγκλωβισμένους στο κατάστημα (σ.σ.: οι ίδιες πηγές αναφέρουν για πάνω από 10 προσαγωγές, χωρίς ο αριθμός αυτός να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα).

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν οι παραπάνω ενέργειες διενεργούνται με εντολή ή παρουσία εισαγγελέα.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει ότι η αστυνομία έστησε αρχικά φραγμό μπροστα από την πορεία, χωρίς να υπάρχουν επεισόδια και στη συνέχεια οι δυνάμεις των ΜΑΤ, χωρίς να προκληθούν, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. (Δείτε το βίντεο εδώ)

Επίθεση της αστυνομίας σε πορεία κατά των βιασμών
Επίθεση της αστυνομίας σε πορεία κατά των βιασμών  NEWS247

Στο μεταξύ, άλλα βίντεο από την περιοχή δείχνουν άγριους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από τους αστυνομικούς ακόμα και όταν αυτοί έχουν πέσει στο έδαφος.

Πηγή/Φωτογραφίες: NEWS247/Συραγώ Λιάτσικου

Δείτε επίσης