Ευχές για το 2023 με Μαλαματένια λόγια …

Ειρήνη Προμπονά

απο Cyclades Open

Το Cyclades Open διαλέγει το τραγούδι του 2023 και εύχεται σε όλους τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του μια καλύτερη χρονιά σε κάθε επίπεδο, μια χρονιά γεμάτη αγάπη, ειρήνη, υγεία, πραγματική ευτυχία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, πραγματική ενημέρωση και δημοσιογραφία.

Δεν ξεχνάμε την ελπίδα…όμως η ελπίδα είναι λόγος κενός, αν δε μεταφράζεται σε πράξη. Μόνο μέσα απ’ την πράξη μπορούμε πραγματικά να ελπίζουμε πως κάθε στραβό θ’ αλλάξει προς το καλύτερο, πως εμείς οι ίδιοι θα γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και η αλλαγή που ελπίζουμε να συμβεί για ν’ αλλάξει ο κόσμος μας.

Το τραγούδι που επιλέγει το Cyclades Open δεν είναι άλλο απ’ τα “Μαλαματένια λόγια” σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους του Κυκλαδίτη Μάνου Ελευθερίου. Κυκλοφόρησε το 1974 και περιλαμβάνονταν στον δίσκο “Θητεία”.

Το εμβληματικό αυτό τραγούδι είναι το πρώτο single από το επερχόμενο album “Πέρα από τη Θάλασσα” του Παύλου Παυλίδη, μια νέα μοναδική κυκλοφορία μέσα στο 2022 που φεύγει, που μας επανασυστήνει το σύμπαν του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.

Οι στίχοι γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της Χούντας και υπέστησαν λογοκρισία. Ο Μάνος Ελευθερίου συμπυκνώνει με μεγάλη μαεστρία στο ποίημά του την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας και των αγώνων για ελευθερία και δικαιοσύνη και ο Παύλος Παυλίδης δίνει στη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου μια νέα διάσταση.

Το 2023 μετρά ήδη τα πρώτα του λεπτά…ας το περπατήσουμε με χαμόγελο και το κεφάλι ψηλά!

Χρόνια Πολλά!

INFO

Παύλος Παυλίδης – Μαλαματένια Λόγια

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος / Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου

Full album “Πέρα από τη Θάλασσα” to be released on 20/01/2023.

📸Ο ευφάνταστος ευπατρίδης Δον Κιχώτης της Μάντσας/Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Δείτε επίσης