Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Ζητεί άρση της ασυλίας για Σπυράκη και Καϊλή

απο Cyclades Open

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ανακοίνωσε χθες ότι ζητήθηκε η άρση ασυλίας δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων είναι και η Εύα Καϊλή, η οποία έχει ήδη προφυλακιστεί στο πλαίσιο άλλης έρευνας για μια υπόθεση διαφθοράς όπου εμπλέκεται το Κατάρ.

Το αίτημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας βασίζεται σε μια άλλη έρευνα, διαφορετική από εκείνη που αφορά το Κατάρ, η οποία διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Στη λακωνική ανακοίνωσή της η εισαγγελία αναφέρει ότι αντικείμενο της έρευνας ήταν η χρήση των βουλευτικών αποζημιώσεων και συγκεκριμένα οι αμοιβές των κοινοβουλευτικών βοηθών.

Η δεύτερη ευρωβουλευτής της οποίας ζητείται η άρση της ασυλίας είναι η Μαρία Σπυράκη, η οποία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη ακολούθως προχώρησε σε δήλωση για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα περί άρσης της ασυλίας της:

“Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση”.

Η Μαρία Σπυράκη, προκειμένου -όπως είπε- να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε είδους δυνατότητα επίθεσης στη Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (16/12) πως σκοπεύει να ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας ως μέλος της ΝΔ.

Με πληροφορίες από Euronews, News247

📸Wikimedia commons

Δείτε επίσης