Εύβοια: Εκατοντάδες σκηνές στήθηκαν στην παραλία Θάψα-Αντιδρούν οι κάτοικοι

απο Cyclades Open

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι της Εύβοιας με τους κατασκηνωτές που έκαναν κάμπινγκ σε γνωστή παραλία το τριήμερο το Αγίου Πνεύματος, γεμίζοντας τον τόπο με σκηνές, χωρίς να υπάρχει άδεια.

Συγκεκριμένα, η παραλία Θάψα στο δήμο Κύμης Αλιβερίου, καταλήφθηκε από εκατοντάδες σκηνές προς έκπληξη των κατοίκων, που είδαν ένα από τα ωραιότερα σημείο της περιοχής τους να μετατρέπεται σε ένα άτυπο… καταυλισμό με τους κινδύνους που συνεπάγεται φυσικά κάτι τέτοιο για την δημόσια υγεία, αναφέρει χαρακτηριστικά το evima.gr.

Παρέμβαση των Αρχών ζητούν οι κάτοικοι 

Οι ντόπιοι βρίσκονται στα κάγκελα βλέποντας την, γνωστή σε όλους «γαλάζια λίμνη», ένα από τα ωραιότερα σημεία της Εύβοιας, να μετατρέπεται σε «γαλάδιο σκουπιδότοπο» αφού δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη και προδιαγραφές για την εγκατάσταση κατασκηνωτών στην παραλία.

Παράλληλα, ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του ζητήματος  καθώς η συνθήκη αυτή αποτελεί «υγειονομική βόμβα» που διαταράσσει την καθημερινότητα την αρμονική διαβίωση.

Εξάλλου, το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται παντού και για την ακρίβεια σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (Νόμος 392/1976, άρθρο 10, ΦΕΚ Α’ 199/1976), επισημαίνει το τοπικό μέσο. 

Πηγή: ethnos.gr

📸Elizabeth Kokkoni/Unsplash

Δείτε επίσης