Φαγητό και ποτό με θέα στο διάστημα – Όλα όσα φανταζόμασταν είναι σήμερα πραγματικότητα

Στάθης Κουσούνης/Travel.gr

απο Cyclades Open

Τα ταξίδια στο διάστημα δεν ήταν ποτέ πιο άνετα και φιλικά προς το περιβάλλον. Η Space Perspective, η κορυφαία εταιρεία εμπειρίας πολυτελών διαστημικών πτήσεων, με στόχο την προώθηση της καλύτερης εκτίμησης του πλανήτη γη και της διασύνδεσης των ανθρώπων, αποκάλυψε πρόσφατα το εσωτερικό Space Lounge™ του Spaceship Neptune.

Με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, το Spaceship Neptune τοποθετεί την ασφάλεια, τη συναρπαστική θέα και την αλληλεπίδραση μεταξύ των εξερευνητών του διαστήματος στο επίκεντρο του πρωτοποριακού σχεδιασμού του, με αειφόρα υλικά που χρησιμοποιούνται παντού, συμπεριλαμβανομένης της χειροποίητης μπάρας. Τα πατενταρισμένα πανοραμικά παράθυρα 360 μοιρών, θα είναι τα μεγαλύτερα που έχουν πετάξει ποτέ στο διάστημα.

Space Perspective, φέρνει την επανάσταση στον διαστημικό τουρισμό αφού απέχει κατά πολύ από τις διαστημικές προσπάθειες με πυραύλους. Η ανάβαση στην ελεγχόμενη από το κλίμα κάψουλα που προωθείται από ένα υπερσύγχρονο Space Balloon, επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδέψουν με ασφάλεια για δύο ώρες στην άκρη του διαστήματος, απολαμβάνοντας από ψηλά τη γη, καθώς και το ποτό και το φαγητό τους στην άνεση του Space Lounge. Η απογείωση πραγματοποιείται την αυγή, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο που ανατέλλει καθώς ανεβαίνουν σε ύψος 100.000 ποδιών. Η σταδιακή, δίωρη κάθοδος στη γη ολοκληρώνεται απαλά με μια βουτιά στον ωκεανό, όπου ένα πλοίο ανασύρει τους επιβάτες, την κάψουλα και το Space Balloon.

Εκτός από το εκπληκτικό διαστημικό lounge, η πολυτελής κάψουλα διαθέτει μεταξύ άλλων τοξωτά, βαθιά, ανακλινόμενα καθίσματα, τα οποία μεγιστοποιούν τη δυνατότητα των εξερευνητών του διαστήματος να απολαμβάνουν τόσο τη θέα, όσο και ο ένας τον άλλον, ενώ μπορούν να διαμορφωθούν εκ νέου για να φιλοξενήσουν ένα ρομαντικό δείπνο για δύο ή ειδικές εκδηλώσεις  μικρού αριθμού ατόμων. Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους τηλεσκόπιο και διαδραστικές οθόνες για κοινή χρήση βασικών πληροφοριών σε κάθε στάδιο του ταξιδιού τους.

Επιπλέον, η Space Perspective ανακοίνωσε ότι ο επιχειρηματίας στον χώρο της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας David Grutman εντάσσεται στην εταιρεία ως Experience Curator, ο οποίος θα συνοδεύει την εμπειρία από την άφιξη στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα, μέχρι την πτήση και την ολοκλήρωση της αποστολής.

Οι εμπορικές πτήσεις της Space Perspective πρόκειται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2024, ενώ έως σήμερα έχουν πωληθεί 600 εισιτήρια. Πλέον, με το πρώτο έτος διαστημικών πτήσεων να είναι sold out, η Space Perspective κάνει κρατήσεις για το 2025 και μετά. Τέλος, τα εισιτήρια κοστίζουν 125.000 δολάρια ανά άτομο οι κρατήσεις γίνονται με μια πλήρως επιστρεπτέα προκαταβολή που ξεκινά από τα 1.000 ευρώ.

Πηγή: Travel.gr/Στάθης Κουσούνης

Δείτε επίσης