«Φεστιβάλ στο Πάρκο 2022» : Το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στην Πάρο

απο Cyclades Open

Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου είναι μια δημοτική Α.Ε. που ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί για την προστασία και την ανάδειξη της χερσονήσου του Άι Γιάννη Δέτη. Πρωταρχική φιλοδοξία και σκοπός του Πάρκου είναι να προβληθεί ως παράδειγμα και μοντέλο κοινωνικής υπηρεσίας και να δώσει μια άλλη προοπτική στον πολιτιστικό και ποιοτικό τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου και της Ελλάδας.

Η συνολική έκταση του Πάρκου είναι 800 στρέμματα, ιδιοκτησίας Δήμου Πάρου, και περιλαμβάνει ένα πετρόχτιστο αναψυκτήριο, σινεμά, ημι-υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, αμφιθέατρο 700 θέσεων, οργανωμένες και μη παραλίες, δίκτυο περιπατητικών μονοπατιών 7χμ. και πάρκιγκ 300 θέσεων.

Το Πάρκο λειτουργεί ως ένας σύγχρονος εναλλακτικός χώρος αναψυχής και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο μιας αειφόρου διαχείρισης του οικοσυστήματος, με ήπιας μορφής παρεμβάσεις, οικολογικά φιλικές τεχνικές δομές και αθλητικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για άτομα όλων των ηλικιών και ικανοτήτων.

Στις υπηρεσίες του Πάρκου περιλαμβάνονται το ετήσιο θερινό Φεστιβάλ στο Πάρκο, καφετέρια, οργανωμένη παραλία, ενοικίαση εγκαταστάσεών του για ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου μετεξελίχθηκε σε ένα πρότυπο κέντρο οικολογίας, καθώς και σε έναν χώρο άθλησης, ποιοτικής αναψυχής, πολιτισμού, ιστορίας και εκπαίδευσης, στην καρδιά των Κυκλάδων, προσφέροντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα ποικίλων δραστηριοτήτων σε ένα ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό τοπίο.

Παράλληλα, το Πάρκο αποτελεί μια έμπρακτη εφαρμογή ενός διαφορετικού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο συνδέει την τουριστική προσφορά με την περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού.

Σημαντικός πόλος έλξης φυσιολατρών, ως περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, το Πάρκο θα δώσει την ευκαιρία σε όσους το ανακαλύψουν να απολαύσουν ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα, σ΄ έναν όμορφο, αξιοπρεπή, καθαρό και λειτουργικό χώρο, υπό την αυστηρή και συνεπή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν οριστεί από την Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εύχομαι να το απολαύσουν όλοι οι επισκέπτες του, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Μάρκος Ι. Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου

Φεστιβάλ….Στο Πάρκο

Από το 2009 το Πάρκο διοργανώνει το ‘Φεστιβάλ στο Πάρκο’, ένα θερινό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του.  Το Φεστιβάλ έχει διάρκεια από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο και φιλοξενεί τουλάχιστον είκοσι υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, στο υπαίθριο αμφιθέατρο Αρχίλοχος, στο ανοιχτό Cine Enastron, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου.

Η κυριότερη υποδομή του Φεστιβάλ στο Πάρκο είναι το υπαίθριο αμφιθέατρο Αρχίλοχος, ένα ανοιχτό θέατρο 700 θέσεων. Το θέατρο, με την άριστη ακουστική και την αύρα αρχαίου θεάτρου, προσφέρει εξαιρετική θέα στον κόλπο της Νάουσας και την ανατολή του φεγγαριού, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να αφεθούν στους ήχους και τις εικόνες των εκδηλώσεων. Στο θέατρο δόθηκε πρόσφατα το όνομα του μεγάλου παριανού ποιητή της αρχαιότητας Αρχίλοχου, με εικαστικό έργο για την ποίησή του που ενσωματώθηκε στον τοίχο του θεάτρου.

Η επιτροπή προγραμματισμού του Φεστιβάλ μεριμνά ιδιαίτερα ώστε να διασφαλιστεί ότι κάθε χρόνο υπάρχει κάτι για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Ο στόχος του Φεστιβάλ είναι διττός:

-Η ανάδειξη και προώθηση εγχώριων και διεθνών καλλιτεχνών

-Η προβολή ποιοτικών εκδηλώσεων για την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής του νησιού, της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων και των επισκεπτών και την προώθηση της συλλογικής και εθελοντικής δραστηριότητας

Φεστιβάλ στο Πάρκο-Καλοκαίρι 2022

Το 2022 το Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου γιορτάζοντας το κυκλαδίτικο καλοκαίρι παρουσιάζει το ετήσιο φεστιβάλ του, που ανοίγει τις πύλες του στις 22 Ιουνίου, αμέσως μετά το θερινό ηλιοστάσιο. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις έχουν πάντα θέση στο φεστιβάλ που εξελίσσεται σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού: στη Νάουσα και συγκεκριμένα στη χερσόνησο του Αγ. Ιωάννη Δέτη.

Το Cyclades Open στηρίζοντας την προσπάθεια για την ανάδειξη κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας στις Κυκλάδες είναι χορηγός επικοινωνίας του festival και αρωγός κάθε προσπάθειας οι Κυκλάδες να αποτελέσουν το κέντρο του πολιτισμού στη χώρα μας. Γιατί οι Κυκλάδες είναι τόπος να ζεις και να δημιουργείς, εκτός από το να απολαμβάνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Μαζί με το εισιτήριό σας για την Παροναξία, προμηθευτείτε κι ένα εισιτήριο για μια από τις παραστάσεις στο Πάρκο Πάρου. Σίγουρα η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη…!

INFO

Πάρκο Πάρου

Άι-Γιάννης Δέτης, Νάουσα Πάρος

+30 22840 53573

contact@parospark.com

parospark.com

Πως θα φτάσετε: Για πληροφορίες και χάρτη πατήστε εδώ

Προπώληση εισιτηρίων για το Φεστιβάλ

Δείτε επίσης