Φωτιά στο Λιβάδι Σερίφου [συνεχής ενημέρωση]

απο Cyclades Open

00:20-Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Σερίφου καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα είναι σε εξέλιξη και τα πύρινα μέτωπα μαίνονται με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων που αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Οι πυροσβέστες από τη Σύρο (7 άνδρες, 3 οχήματα) κατάφεραν να πατήσουν στο λιμάνι, αφού το πλοίο “Άρτεμις” που τους μετέφερε με δυσκολία κατάφερε να δέσει λόγω των ανέμων. Νωρίτερα επιχειρούσαν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα, 2 Canadair και 1 ελικόπτερο, κάτοικοι του νησιού και υδροφόρες του δήμου.

Αύριο αναμένονται ενισχύσεις από Αθήνα με 11 οχήματα και 22 πυροσβέστες. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ξεκινήσουν την επιχείρηση κατάσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας.

Με την ευχή να κοπάσουν οι άνεμοι και να κατασβηστεί η πυρκαγιά το συντομότερο δυνατό καλή δύναμη και κουράγιο στους κατοίκους της Σερίφου και όσους επιχειρούν καλό ξημέρωμα σε όλους και όλες.

23: 18-Η κατάσταση στη Σεριφο εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στο νησί επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις, ενώ οι ενισχύσεις από τη Σύρο, αν και έχουν φτάσει δεν μπορούν να βγουν στο νησί καθώς το πλοίο δεν μπορεί να δέσει στο λιμάνι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ετοιμάζονται να συνδράμουν και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα με 11 πυροσβεστικά οχήματα και 22 άνδρες.

22:17-Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης στο νησί πνέουν άνεμοι εντάσεως 9 μποφώρ. Και τρίτο μήνυμα από το 112

21:14-Δύσκολη νύχτα στην Σέριφο. Η φωτιά ξεκίνησε νωρίτερα πίσω από τα τελευταία σπίτια στα Λιβαδάκια και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι και πυροσβέστες παλεύουν αυτή την ώρα για να την περιορίσουν. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις πριν από μια ώρα περίπου. Το μέτωπο που βρίσκεται πάνω απ’ το Καλό Αμπέλι καίει χαμηλή βλάστηση με μεγάλη ταχύτητα αυτή την ώρα στην κορυφογραμμή.

20:57– Φωτογραφίες από την πυρκαγιά στη Σέριφο.

Φωτ.Πυρκαγιές Τώρα – FireNews Greece/Liakos Karras

20:47– Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι ισχυροί άνεμοι στις Κυκλάδες θα συνεχιστούν και αύριο. Έτσι για αύριο Κυριακή 30/06 οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

20:36– Η φωτιά είναι σε εξέλιξη. τα εναέρια μέσα επιχειρούν ρίψεις νερού ψάχνοντας απάνεμα σημεία καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν τον εφοδιασμό.

Στην περιοχή επιχειρούν 2 Canadair και 1 ελικόπτερο 4 πυροσβέστες και 1 όχημα της Πυροσβεστικής, αλλά και υδροφόρες του δήμου. Αναμένεται να φτάσουν ενισχύσεις από τη Σύρο με 3 οχήματα και 7 ακόμα πυροσβέστες.

19:40-Νέο μήνυμα από το 112. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πέρασε από τον οικισμό και κατευθύνεται βόρεια προς Πλατύ Γιαλό. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν τα αεροσκάφη να εφοδιαστούν με νερό

19:15-Φωτιά στο Λιβάδι Σερίφου αυτή την ώρα καίει χαμηλή βλάστηση ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 4 πυροσβέστες και 1 όχημα της Πυροσβεστικής, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στη μάχη της κατάσβεσης και οι υδροφόρες του δήμου.

📸 Facebook

Σύμφωνα με πληροφορίες από κάτοικο του νησιού η φωτιά καίει κατοικημένη περιοχή Ράμμος και Λιβάδι. Στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση των οικισμών από το 112.

Φωτ. Γ.Δ.

Φωτ. Γ.Δ.

Δείτε επίσης