Φωτιά στην Άνδρο: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο-Ενισχύσεις από την Αθήνα

απο Cyclades Open

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ανδρο λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην περιοχή Στραπουριές. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί έχουν ενισχυθεί και πλέον φτάνουν τους 39 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για υλικές ζημιές.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Νωρίτερα, λόγω της φωτιάς, εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Ανδρου.

Στο μεταξύ έχει σταλεί και μήνυμα σε όσους βρίσκονται στις Στραπουριές, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Δήμαρχος Άνδρου: Μέσα σε οικισμούς η φωτιά

Μιλώντας στο NEWS 24/7, ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης τόνισε πως η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. «Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις».

«Τα πράγματα αυτή τη στιγμή στο νησί είναι τραγικά, καθώς η φωτιά βρίσκεται μέσα σε οικισμούς και καίει δασικές εκτάσεις» πρόσθεσε, εκφράζοντας την ανησυχία του σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο μέχρι το βράδυ.

Πηγή: kathimerini.gr, NEWS24/7

📸twitter

Δείτε επίσης