Γιορτή Βελανιδιού στην Κέα

απο Cyclades Open

Στην Κέα διοργανώνεται και φέτος η Γιορτή Βελανιδιού! Αν και η πρώτη εντύπωση ενός επισκέπτης επισκέπτη της Τζιας σχετικά με τη χλωρίδα της, είναι ότι πρόκειται για ένα τυπικό Κυκλαδονήσι, στο εσωτερικό του νησιού θα συναντήσει μεγαλόπρεπα δάση με βελανιδιές (“βασιλικές” δρυάδες), από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στο Αιγαίο και που σήμερα προστατεύονται.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 σας περιμένουμε από το πρωί ως το απόγευμα στην περιοχή του Γυριστή (Καστανιές), σε μια ξεχωριστή γιορτή στην οποία θα μάθουμε τα πάντα γύρω από τα βελανίδια, θα γευτούμε λιχουδιές βελανιδιού και θα διασκεδάσουμε.

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί περίπατος μέσα στο δάσος βελανιδιάς με την Δρ. Αναστασία Παντέρα και την κ. Marcie Mayer. Καθώς είναι και οι δύο λάτρεις της βελανιδιάς, θα μας χαρίσουν μια γεμάτη ενδιαφέρουσες πληροφορίες περιήγηση. Η Δρ. Παντέρα είναι κορυφαία ερευνήτρια γεωργικής δασοκομίας με εξειδίκευση στους δρυς και τα δάση βελανιδιάς. Η κ. Marcie Mayer έχει πρόσφατα εκδώσει ένα βιβλίο για την περισυλλογή, την επεξεργασία και τη βρώση βελανιδιών, βασισμένο στην εργασία της με τις βελανιδιές της Κέας.

Από τις 12.00 ως τις 17.00 θα λειτουργήσει αγορά προϊόντων από τους τοπικούς παραγωγούς, θα διοργανωθεί κυνήγι θησαυρού για όλους και θα υπάρχει τραπέζι με χειροτεχνίες για τα παιδιά.

Στις 13.00 θα απολαύσουμε ζωντανή μουσική από ντόπιους οργανοπαίκτες και θα γευτούμε νόστιμα κεράσματα από βελανίδι.

Στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός και θα υπάρχει βραβείο για το μεγαλύτερο σε βάρος βελανίδι!

Διαβάστε στο Cyclades Open

-Πως ένα «κόκκινο τρακτέρ» στη Τζιά δίνει νέο όραμα και ελπίδα στον τόπο και την καλλιέργεια

Δείτε επίσης