Ένα γιουκαλίλι ακούγεται μέσα από το δάσος και μία αρκούδα τραγουδάει στο παιδικό τραγούδι του Αρκτούρου

απο Cyclades Open

Για μια «αρκούδα ορεινή που ‘χει σπίτι το βουνό και σκεπή τον ουρανό» τραγουδούν παιδιά από το Ωδείο Νεάπολης και Συκεών, τα οποία συμμετέχουν στο πρώτο παιδικό τραγούδι που κυκλοφόρησε ο Αρκτούρος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η «Αρκούδα ορεινή» είναι ένα χαρούμενο παιδικό τραγούδι με θέμα την καφέ αρκούδα που στους στίχους, δίνει πληροφορίες για τους βιοτόπους της, τον χειμέριο ύπνο, την οικολογία και τη διατροφή της. Παράλληλα, στο ρεφρέν αναφέρονται οι δράσεις του Αρκτούρου για την καφέ αρκούδα, οι οποίες αποτυπώνονται στο βίντεο animation που συνοδεύει το τραγούδι.

Σκοπός του τραγουδιού είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την καφέ αρκούδα μέσα από τον ψυχαγωγικό τρόπο ενός animated τραγουδιού, το οποίο θα παρουσιάζεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα της οργάνωσης αλλά είναι διαθέσιμο και μέσα από το κανάλι του Αρκτούρου στο YouTube για ελεύθερη ακρόαση.

Η αρχική έμπνευση ανήκει στη Γεωργία Σάλιαρη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας της οργάνωσης και δασκάλα κιθάρας και ανώτερων θεωρητικών. Στην προσπάθεια συνέβαλε και ο ιδρυτής και διδάσκοντας του Ωδείου Νεάπολης Συκεών, Ανδρέας Καρακότας, ο οποίος προετοίμασε τη Λαϊκή Χορωδία Χρωμάτων και φιλοξένησε όλους τους συντελεστές στον χώρο του Ωδείου, για να γίνει η ηχογράφηση και η βιντεοσκόπηση της χορωδίας.

Δείτε επίσης